Hendek Ticaret Odası Konferans Salonu’nda Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eğitim Fakültesi Araştırma Görevlisi Sadiye Keleş ve öğrencilerinin girişimiyle Uzay konulu bir panel yapıldı. Panelde İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nden Prof. Dr. Rüstem Arslan konuştu.

Panel, Araştırma Görevlisi Sadiye Keleş’in “hoşgeldiniz” konuşmasıyla başladı. Sadiye Keleş panelin amacı olarak insanların uzay teknolojileri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak şeklinde belirtti. Keleş,Türkiye’de uzay çalışmaları yürütecek bilim insanlarına ihtiyaç olduğunu, bu panelin de bu amaca dönük olarak düzenlendiğini belirtti. Daha sonra kürsüye geçen Yüksek Mühendis ve Prof. Dr. Rüstem Arslan, sahneye kurulan perde ekran üzerinden kullandığı fotoğraflar ve video yardımıyla uzay üzerine yürütülen çalışma ve projelerden söz etti. Çin dahil olmak üzere birçok ülkede uzay üzerine yürütülen çalışmalarda bulunmuş olan ve ülkemizin uzaya gönderdiği uyduların üretilmesinde aktif olarak rol alan Prof. Dr. Arslan tüm bu çalışma süreçlerini ve çalışmalarda kullanılan araçları da tanıttı. Arslan, uzaycılığın tarihsel gelişimi ile Türkiye’nin uzaya gönderilmiş olan uyduları hakkında bilgi verdi. Arslan son olarak dünyada uzayla ilgili yaşanan son gelişmeleri anlattı.

Panele SAÜ Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Alparslan Uğur ve Doç. Dr. Şenol Beşoluk da katıldı.

Hendek Ticaret Merkezi Konferans Salonu’nun girişinde bir de resim sergisi vardı. Hendek’teki çeşitli ilköğretim okullarından öğrencilerin çizdikleri uzay konulu resimler konferans salonunun girişinde davetlilerin ilgisine sunuldu.