Hendek'te O.Ö telefon dolandırıcıları tarafından dolandırılmak istendi. Bir miktar para kaybeden O.Ö olayı ucuz atlattı. Olaya Hendek polisi müdahale etti.

Olay şöyle gelişti. O.Ö bir erkek şahıs tarafından 0536... nolu telefondan arandı. Telefondaki şahıs, O.Ö'ye "Şu anda savcılık talimatı ile arıyoruz. Senin adına 27000 tl kredi çekiliyor. Bu şahsı yakalamak için aradım. Hemen karakolun önüne gel, orada bekle." dedi. Şüphelinin yönlendirmesiyle karakol önüne gelen O.Ö kendisini yeniden arayan şahsın talimatıyla 0536 no'lu telefona 300'er tl olmak üzere iki defa para yatırdı. O.Ö bir daha para yatıracakken yakınlarının kendisini uyarmasıyla dolandırıldığını anladı. Polise başvuran müşteki O.Ö 0536 no'lu telefonun sahibinden şikayetçi oldu. Polis olaya ilişkin tahkikat başlattı.

Hendek'te ucuz atlatılan benzeri dolandırıcılık olaylarına karşı polis ve jandarma her ne kadar uyarılarda bulunsa da yurttaşlar dolandırıcıların ağına düşmeye devam ediyor. Polis ve jandarma internet ya da telefon üzerinden gönderdikleri uyarı mesajlarında uyarıyor; "sizden resmi ya da emniyet kurumları adına para ya da kontör isteyenlere aldanmayın."