Turnuvanın hazırlıkları ile ilgili Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ev sahipliğinde Hendek Bayraktepe'de toplantı yapıldı. Toplantıya Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Bülent Kasım, Hendek Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Feyzullah Köstereli, Avrupa, Dünya Hakemi Uğur Kobaş, Karate Federasyonu İl Temsilcisi Aykut Duman, Hendek Belediyesi Karate İhtisas Kulübü Antrenörü Nurkan Kayacık katıldı.

Karate turnuvası

Gençlik hizmetleri ve spor il müdürlüğü ile Hendek Belediyesi organizasyonluğunda yapılacak olan Karate turnuvasına 10 ilden 400 civarında sporcunun katılması bekleniyor. Dereceye giren sporculara madalyanın yanında Hendek Belediyesi tarafından yaptırılan derece hediyelikleri de verilecek.

Vali Mustafa Büyük ve Sakarya İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı'nın da davet edileceği turnuvanın açılışı saat 14.00'de yeni açılan Hendek Spor Salonunda yapılacak. Halkın katılımını sağlamak için Hendek Belediyesi tarafından, ilçe merkezinden yeni spor salonuna ücretsiz otobüs kaldırılacak.

Yüzme turnuvası

Şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okkan Anısına yine Cumartesi ve Pazar günü yüzme turnuvası da düzenlendi. Hendek Gençlik Merkezi Kapalı Yüzme Havuzu’nda cumartesi günü saat 11. 00 da başlayacak olan ve Sakarya geneli yaklaşık 150 sporcunun katılacağı turnuvada 2002-2003-2004 ve 13 yaş üstü çocuklar kıyasıya yarışacak. Cumartesi ve Pazar günü olmak üzere iki gün sürecek yüzme turnuvasında dereceye giren sporculara Pazar günü saat 17.00 da ödül töreni yapılacak.