On çocuğu olan annelere Başkan İnci’den Umre

“ Başkan İnci, on ve üzeri çocuğu olan annelere Umre ziyareti hediye etti “

Hendek Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen program yoğun katılımla gerçekleşti. Hendek Belediyesi Gençlik Merkezi’nde yapılan programa yüzlerce kadın katıldı. Programa siyasi partilerin kadın kolları temsilcileri, şehit anneleri, engelliler ve aileleri de katıldı.

Programa, Kaymakam Mustafa Ayhan, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, AK Parti Hendek İlçe Kadın Kolları Başkanı F.Gülşen Dursun, ilçe kadın kolları başkanları ve vatandaşlar katıldı. Protokol masaları tek tek gezerek bayanlara karanfil verip, bu özel günlerini kutladı.

Cennet anaların ayakları altındadır

Programda konuşma yapan Başkan İnci, kadınların özel olduğuna vurgu yaparak; “ Cennet anaların ayakları altındır, ayaklarını öpen cennet kokusunu alır” Dedi.

Evlenecek gençlere eğitim verilecek, amaç mutlu aileyi oluşturmaktır.

İnci, konuşmasında ailenin önemine dikkat çekerek, aile üzerine araştırmalar yaptıklarını, yeni evlenecek çiftleri eğiteceklerini ve verilen eğitim sonrasında ise katılımcılara sertifika verileceğini belirterek, eğitimdeki amaçlarının “mutlu aileyi oluşturmak” olduğunu söyledi. Başkan İnci “Bugün geldiğimiz noktada bayanlar toplumun her alanında var. Kadınlar, iş kadını, siyasetçi ve her iş kolunda mutlaka yer alıyor. Başarılarına tanık olduğumuz kadınlar, aynı zamanda eş ve anne olmanın getirdiği sorumluluklarının gereğini de büyük bir fedakârlıkla yerine getirmektedirler. Çalışma hayatına atılan kadınlar ekonomiyi de ele geçirdiler. Hem eş, hem anne, hem de çalan hanımlara büyük sorumluluklar düşüyor. Kadınlar güçleriyle, topluma güç veriyorlar. Bizlere düşen onlara yardımcı olmaktır “ Dedi.

Dünyanın temel taşı kadındır

Kaymakam Mustafa Ayhan’da yaptığı konuşmasında “ Kadın doğurganlığı, dişiliği ile dünyanın temel taşı, temel gücüdür. Kadının en önemli özelliği anneliktir, anne sevgisidir. Kadın denildiğinde hep iyilikler, güzellikler ve saygıyı bir arada görürüz. Ailede yuvayı dişi kuşun yaptığına inanıyorum. Kadınlarımızın bu önemli gününü tebrik ediyorum” Dedi.

10 ve üzeri çocuğu olan annelere İnci’den Umre ziyareti

On ve üzerinde çocuğu olan annelerden Halise Ayar, Fatma Şapoğlu, Nurten Bilgiç ve Şerife Efe’ye, Başkan İnci Umre ziyareti hediye etti.

İnci’den eşine bir demet çiçek

Başkan İnci, eşi Vildan İnci’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü bir demet çiçek vererek kutlarken, programa katılan bayanlara kokulu sabun hediye etti.

Program sonunda bayanlar canlı müzik eşliğinde gönüllerince eğlendiler.