Hendek'te Kentsel Dönüşüm Öncesi yıkım çalışmaları hızla sürmekte. Saat: 14:00 de Yoğun Bir Katılımla Yapılacak olan “Kemaliye Mahallesi Kentsel Dönüşüm” projesine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açılış programına canlı yayınla bağlanmasıyla başlayacak.

Açılışa  Sakarya Valisi Mustafa Büyük başta olmak Sakarya milletvekilleri, AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, Sakarya Büyükşehir Başkan Vekili Osman Aydın, protokol üyeleri ve vatandaşlar katılacağı öğrenildi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Hendek Belediyesi tarafından Kemaliye Mahallesi’nde gerçekleştirilecek olan kentsel dönüşüm çalışması 6.3 hektar alanda gerçekleşeceği belirtildi.

Hendek Belediye Başkanı İnci, alan içerisindeki binaların çoğunun fiziki ve ekonomik ömrünü tamamladığını belirterek, “ Ayrıca burada dar ve çıkmaz sokaklar yangın gibi afet durumlarında müdahaleyi mümkün kılmamaktadır. Alt ve üst yapı hizmetlerinin getirilme zorluğu yaşanmaktadır. “dedi. İnci, yapılacak kentsel ve yerinde dönüşüm sonrasında modern bir şehir oluşacağını da sözlerine ekledi. 

Kentsel Dönüşüm alanında çalışmalar tüm hızıyla devam ediliyor. Törenin yapılacağı alan olarak Hendek Terminalinin hemen altında bulunan alan tören alanı haline getirildi.