Sakarya Hendek ilçesinin en eski yayla şenliği olan Dikmen yayla şenliği geniş halk katılımıyla yapıldı.

108.Dikmen yayla şenliğinin sunuculuğunu Melek Karaca ve Gönül dostu yaptı Engin orkestra renk katığı Dikmen yayla şenliğine katılan sanatcılar, Çayan Hüseyin ,İsmail Güler ,Meryem Akyüz ,Erkan Yeşilyurt , Mehmet Tak ,Hayati Taştan ,Atilla İlerin ,Erdal Köseoğlu  ve Seyfi Demir katıldı.



Sakarya ilimizin En yüksek kesimi olan Hendek dikmen Yaylası(1727Mt) yapılan şenliğe yaklaşık onbin kişi katıldı.

Hendek Kaymakamı İdris Akbıyık ile Hendek Jandarma komutanı Yüzbaşı Umut Aşık Şenliğe kısa bir süre katılıp hayırlı olsun dedikten sonra Dikmen Yayla şenliğinden ayrıldılar.

Türkiye Wushu takımı Dikmen Yayla şenliğine katılanlara bir gösteri düzenleyip keyifli dakkilar geçirmelerini sağladılar.
Hendek Dikmen yaylası Dikmen Mahallesi muhtarlığı ve sponsorlar tarafından organize edilen Hendek Dikmen yayla şenliğine katılan vatandaşlar gönüllerince bir gün geçirip bir yıldır görmedikleri yakınları ile hasret giderdiler.



Dikmen Yaylasının hemen üzerinde bulunan kayalıklara yapılan Türk bayrağı Dikmen yaylasına gelen ziyaretçiler tarafından ilgi karşılandı.

Dikmen yayla şenliği ile ilgili bir açıklama yapan Dikmen Mahalle Muhtarı Menderes Ayvaz, Yayla bizim köklü bir geleneğimiz ve bu yıl 108. yaptık Bizler dedelerimizden devraldık ve çocuklarımıza devredeceğiz Hendek Dikmen Mahallesi var olduğu müddetçe yayla geleneğimiz devam edecektir dedi.