Kadın girişimciler HGM de buluştu.

Hendek Gençlik Merkezi’nde düzenlenen Kadın Girişimciler buluşması programına, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sakarya İl Müdürü Mutlu Işıksu, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, Eski Hendek İlçe Başkanı Şenay Sakal, AK Parti Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, Hendek İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Tosun, Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Erci, AK Parti Sakarya Milletvekili Adayları Ali İnci, Recep Uncuoğlu, kadın girişimciler ve Hendekli bayanlar katıldı.  

Programa öncesi Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, Kadın Kolları Başkanı Emine Tosun ve milletvekili adayları ile birlikte masaları tek tek gezip hanımları selamladılar.

Bizler sizlerle varız

Programın açılış konuşmasını, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü yaptı. Başkan Püsküllü “ Bugün burada sizlere eski Hendek Belediye Başkanımız Ali İnci seslenecekti, fakat kendilerine Milletvekilli Adaylığı verilince görevi bizlere devretti. İnşallah sizlerin desteği ile Ali Başkanımızı Ankara’ya göndereceğiz.  Bu görevi sizlerle beraber en güzel şekilde yapacağımıza inanıyorum. Kadın girişimcilerimize ve hanımlara çok güveniyoruz. Bizler sizlerle varız. Geçtiğimiz Anneler Gününüzü de kutluyorum. Belediye Başkanı olarak bizler sadece yol su kaldırım görevini yapmıyoruz. Esas görevimiz sosyal projeler de yapmaktır. Göreve geldiğimiz zaman makama gelen çiçekleri açık artırma ile sattık. Bunların geliri ile yaşlılarımıza hizmet götüreceğiz. Yaşlı insanlarımızın bakımlarını yapıp evlerinin temizliğini yapacak hizmet aracı aldık. Aynı zamanda mağdur vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını tespit edip elimizden geldiğince destek vereceğiz. Programımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” Dedi.

Annelerimizin kıymetini bilmek zorundayız

Programa katılan Hendek Eski Belediye Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Adayı Ali İnci de bir konuşma yaptı. İnci konuşmasında, hanımların anneler gününü kutlayarak “ Anneler Gününün çok önemli ve çok kıymetli olduğunu biliyorum. Annelerimiz bizim için çok önemlidir. Anneler için Bayraktepe’de milli mücadelemizin simgesi olan Kara Fatma ve Nene Hatun’un rölyeflerini yaptık. Onları asla unutmayacağız. Kara Fatma’nın sırtında yavrusu var ve bir mücadelesi var. O mücadelede gelecek nesillere emanet edeceği vatanını kurtarmak için çocuğunun yerine mermiyi saran Kara Fatma’yı rahmetle anıyoruz. Annelerimizin kıymetini bilmek zorundayız. Cefakar annelerimizi kutluyorum. Sizlere uzun bir dönem başkanlık yaptım. Siz anneler çocuklarımızın geleceğini düşünerek karar verdiniz. Ben de gecesini gündüzüne katarak dört dönem sizlere hizmet ettim. Benim bıraktığım yerden İrfan Başkanımız hizmetlerimize devam edecek. Şimdi çıkmış olduğumuz vekillik yolunda Hendek’imiz, Sakarya’mız ve tüm ilçelerimiz, Türkiye ve Dünya insanlığı için çok güzel hizmetler yapacağımın sözünü veriyorum “ Diyerek, annesinin ve tüm bayanların Anneler Gününü kutladı.    



Azim varsa sonunu getiririz


AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik de bir konuşma yaparak “ Yapılacak çok şey var. Kadın girişimcilerimizi tebrik ediyorum. Azim varsa sonunu getiririz. Bizler sizin emrinizdeyiz, vatandaşlarımızın kendi ayakları üzerinde durması için gerekeni yaparız. Hepinize teşekkür ediyorum “ Dedi.



Annelerimiz hem çalışıp, hem kariyer yapabilir hemde anne olabilir.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, Bakan Ayşenur İslam’ın programı nedeniyle katılamadığını belirterek selamını iletti. Atabek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yapmış olduğu faaliyetlerden bahsederek  “ Yapılan düzenlemeler ile, 15 mayıs 2015 tarihinden itibaren geçerli olacak olan, doğum yardımı ile ilgili başvurular Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve sosyal hizmetler müdürlüğüne yapılacak. Yeni doğan çocuklarımıza ilk desteği devletimiz yapsın istedik. Biz istiyoruz ki çalışan anne hem çalışsın hem anne olsun. Çocuğuna bakacak kimse yoksa yarı zamanlı tam ücretli çalışma imkanı veriliyor. Annelerimiz hem çalışıp, hem kariyer yapabilir hemde anne olabilir. Kreşler yapılıyor, anneler çocuklarını rahatlıkla bırakıp, işlerine gidebilirler. Kadın girişimciler için mikro kredi imkanlarımız var, yeterki hanımlar birşeyler yapmak istesin “ Dedi.



Konuşmaların ardından misafirlere yemek ikramı yapıldı.