Şehit Mahmutbey Ortaokulunda öğrencilerin bir yıllık emeklerinin karşılığı olan karnelerine kavuşmasının ardından okul bahçesinde mezuniyet töreni düzenlendi. Yapılan törende öğretmenler adına konuşma yapan Türkçe öğretmeni Yasin Demir, sekizinci sınıfı bitiren öğrencilere bundan sonraki eğitim öğretim görecekleri okullarda üstün başarılar diledi ve tüm öğrencilerin mutlu bir tatil geçirmesini temenni etti.

Okulu ilk üç dereceye girerek bitiren öğrencilere ödülleri Okul Aile Birliği Başkanı Özkan Cömert tarafından takdim edildi. Ayrıca yıl içerisinde düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrenciler de ödüllendirildi. 

2014-2015 eğitim-öğretim yılı Okul Birincisi Aslı Aydınlar, okul yaş kütüğüne ismini çaktı. Okul bayrağı Aslı Aydınlar tarafından 7. sınıflar birincisi Yağmur Çetin’e, okul flaması ise Reyhan Sıla Dedeoğlu tarafından Ömer Faruk Genç’e törenle teslim edildi. 

Törenin son bölümünde ise sekizinci sınıf öğrencileri tören alanına çağrılarak mezuniyet belgelerini şube rehber öğretmenlerinin elinden aldı. Mezun olan tüm öğrenciler, keplerini havaya atarak okullarına veda etmenin hem haklı gururunu hem de hüznünü yaşadı.

Velilerin yoğun katılımının olduğu törende Okul Müdürü Recep Yazıcı, yaptığı açıklamada başarılı bir öğretim yılı geçirdiklerini belirterek öğrencileri öğretim yılı içerisinde gösterdikleri başarıdan dolayı kutladı ve tüm öğretmenlere özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Yazıcı ayrıca, okuldan mezun olarak ayrılan sekizinci sınıf öğrencilerine de bundan sonraki öğrenim hayatlarında başarılar diledi.