Hendek'te gün ortasında, herhangi bir olumsuz iklim olayı söz konusu değilken elektrikler kesildi.

Elektrikler kesilince işleri duraksayan Hendek esnafı jenaratörlere sarıldı. Ancak jenaratör pek az esnafta mevcut. Hal böyle olunca jenaratörü olmayanlar oturup beklemek zorunda kaldı. Hendek merkezdeki esnaflar konuya ilişkin şikayetlerini ve yaşadıkları sıkıntıyı dile getirdi.

- İ. S (Kuyumcu) :" Bu aralar elektrik kesintileri sık olmaya başladı. İşlerimiz aksıyor. Elektrik olmayınca insanlar nasıl alış veriş yapabilsinler ki? Konuyu bildirmek için arıyorum bazen ama hatlar sürekli meşgul.

- C. Ç (Elektrikli ev aletleri tamir - bakım servisi): " Ben özel bir dondurma firmasının soğutma dolabı bakımının 14 ilçedeki ve buradaki bayiisiyim. Elektrik kesilince işler de haliyle aksıyor. Ne kaynak yapabiliyorum ne de gaz alabiliyorum. Dükkan işlemez hale geliyor. Gördüğünüz gibi oturup bekliyorum sadece."

- M. D (Esnaf): "Yağmur yok, kar yok. Elektrik güpegündüz neden kesilir ki? Müşteri post cihazıyla alış veriş yapıyor ama elektrik olmayınca cihaz çalışmıyor. Biz de alış verişi gerçekleştiremiyoruz. Ki ben avize satışı yapıyorum. Ürünü teşhir edebilmem için elektirk verip avizelerimi yakmam lazım. Elektrik olmayınca avizelerimi de teşhir edemiyorum.

- A.A (Terzi): "Elektrik kesintilerini bu ara sık yaşıyoruz ne yazık ki. Elektrik olmadığı için makina çalışmıyor. Dikiş yapamıyorum. 1 saattir oturup bekliyorum sadece."

- S.B (Elektronik satış ve tamirat ): "İşim elektronik işi olduğu için çok etkileniyorum tabii. Mesela az önce bir kadın müşterim telefon tamiri için geldi; geri çevirmek zorunda kaldım. Elektrik olmadan nasıl tamir edebilirdim ki?"