Kayı ve Dodurga obasına ziyaret
 
Ziyarette Diriliş Ertuğrul Dizisi'nin yapımcısı ve senaristi Mehmet Bozdağ, Yönetmen Metin Günay dizi oyuncuları Engin Altan Düzyatan (Ertuğrul Bey), Cengiz Coşkun (Turgut Alp), Nurettin Sönmez (Bamsı) , Sezgin Erdemir (Sungur Tekin) ve Ayberk Pekcan ( Artuk bey) ile Kurumsal İletişim Müdürü Hüseyin Özçelik vardı.

Kayı ve Dodurga obasını ziyaret

Ziyaret Dizinin Beykoz Riva'da ki 80.000 metrekarelik Kayı ve Dodurga Obası'nın bulunduğu platoya gerçekleşti. Yapımcı Mehmet Bozdağ tarafından ziyaretçilere Ertuğrul Bey börkleri hediye edildi. Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü ve 25. dönem milletvekili Ali İnci Hendek'te film platosu kurmak istediklerini ifade ettiler.

Hendek’te sinema platosu

Yapımcı Mehmet Bozdağ ise Sakarya ve özellikle Hendek’in coğrafi özellik ve görünüm olarak sinematografik bir görünüm arz ettiğini ifade etti. Hendek'te dünya çapında bir sinema platosu kurulabileceğini belirtti. Önümüzdeki günlerde Hendek'i ziyaret edeceklerini söyledi.  

Ustalar, Alimler, Sultanlar

25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, Hendek Belediyesi’nin Mehmet Bozdağ ve ekibi ile ilk defa “Ustalar, Alimler, Sultanlar” çalışması ile tanıştıklarını ve destek verdiklerini belirterek, “Diriliş Ertuğrul dizisine de destek vermekten gurur duyuyoruz. Osmanlı’nın kuruluş günlerini böylesine kaliteli bir şekilde seyirci ile buluşturan ekibe teşekkür ediyoruz.”dedi.

Destek veriyoruz

AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç’da Diriliş Ertuğrul ekibini tebrik ederek, Sakarya’dan çıkan Yapımcı Mehmet Bozdağ’ın dizi ile kültürümüze, insanlarımıza ve özellikle gençlere büyük hizmet ettiğini söyleyerek, başarılarının devamını diledi.

“Bu tür dizileri önemsiyoruz”

Hendek Belediye İrfan Püsküllü’de, Hendek Belediyesi olarak Diriliş Ertuğrul dizisi ilk başladığı dönemde destek verdiklerini belirterek, “Tarih boyunca hep yeni bir diriliş destanı yazan bu millete değerlerini ve kaynağını anımsatması açısından bu tür tarihi yapımları çok önemsiyor ve destekliyoruz. Böyle anlamlı projelerde yer almaktan onur duyuyoruz. ”diye konuştu.

Kütüphane kurulacak

Ayrıca Diriliş Ertuğrul'un üniversite söyleşilerin de düzenlenen kampanyalarla toplanan kitaplarla Türkiye'nin farkı bölgelerinde  ki köy ilköğretim ve ortaokullarında 10 adet Diriliş Ertuğrul Kütüphanesi kuruluyor. Bu kütüphanelerden birisi de Hendek Uzuncaorman Murat Nişancı Ortaokulu. Murat Nişancı Ortaokulunda Diriliş Ertuğrul Mehmet Bozdağ Kütüphanesi açılacak.