Şehit Mahmutbey’de Yemek Ve Tatlılar Yarıştı 16 Yemek 14 Tatlı Kıyasıya Yarıştı

Okulun çok amaçlı salonunda düzenlenen yarışmaya İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammet TURGUT ve Mehmet ARSLAN, okul müdürleri, yarışmacılar ve veliler katıldı. Yarışmada yöresel yemek kategorisinde geçen yıl 20 yemek yarışırken bu yıl 16 yemek, tatlı kategorisinde ise geçen yıl 11 tatlı yarışırken bu yıl 14 tatlı jüri üyelerinden puan alabilmek için yarıştı. Yöresel yemek ve tatlı kategorisinde beş kişiden oluşan jüri, yemek ve tatlılar arasında karar vermekte bir hayli zorlandı. Yarışmada jüri üyeliğini Hendek Yenimahalle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sevda ASLAN, Müdür Yardımcısı Özlem ESEN, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alan Öğretmenleri Sevilay ÇAKMAK ve Suna ŞİMŞEK ile aşçı Sabahattin TANRIVERDİ yaptı.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
Yemek ve tatlılar jüri üyeleri tarafından şartnamede belirlenen çeşitli kriterler açısından ve 100 puan üzerinden değerlendirildi. Yarışmada her kategoride birinci olanlara gram altın, ikinci olanlara 60 parça çatal bıçak takımı, üçüncü olanlara ise elektrikli çay seti hediye edildi.

YEMEKTE KEŞKEK BİRİNCİ OLDU

Yöresel yemek kategorisinde Derya TAZİM ÖR 445 puan alarak keşkek ile birinci olurken ödülünü İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammet TURGUT’un elinden aldı. Yöresel yemek kategorisinde Hayriye İSFİHAN 408 puan alarak etli kuru biber dolması ile ikinci olurken ödülünü Noksel İlkokulu Müdürü İsmail ALÇORBA’nın elinden, 407 puan alarak içli köfte ile üçüncü olan Ayşe KOŞAR ise ödülünü Özel İmge Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf KARABULUT’un elinden aldı.

TATLIDA KADAYIF DOLMASI  

Tatlı kategorisinde atom baklava ile 488 puan alan Nisa SAYDAM birinci olarak ödülünü İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet ARSLAN’ın elinden aldı. İkinci olan Ayşe ÖZDOĞAN haşhaşlı revani ile 453 puan alarak ödülünü Hendek Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürü Ali ATEŞ’in elinden, şekerpare ile 428 puan alarak üçüncü olan Semiha BOZKURT ise ödülünü Sakarya Spor Lisesi Müdürü Serkan GÜNEŞ’in elinden aldı.

Yarışmanın sonunda katılımcılar ve jüri üyeleri toplu hatıra fotoğrafı çektirirken tüm katılımcılara ve jüri üyelerine günün anısına porselen kupa hediye edildi.