TÜRK HALK OYUNLARI BÜYÜLEDİ

Öğretmenlerden oluşan Türk Halk Oyunları Grupları, Zeybek, Karadeniz, Halay, Artvin, Antep yöresi oyunlarını Bayraktepe’de sahneledi. Eğitimciler büyük alkış alırken, sahne performanslarıyla büyülediler. 

SANAT SAKARYA

Kültür şehir Hendek, güzel bir organizasyona daha ev sahipliği yaptı. Sakarya Valiliği himayesinde Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinesinde yürütülen, ‘Sanat Sakarya’ Projesi kapsamında Türk Halk Oyunları Grupları Bayraktepe Sosyal Tesislerinde gösteri gerçekleştirdi. Programa Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, İlçe Protokolü, İlçe Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürleri, eğitimciler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

TAM NOT ALDILAR 

Hendek ve Sapanca ilçelerinde görev yapan öğretmenler tarafından oluşturulan Türk Halk Oyunları grupları Zeybek, Karadeniz, Halay, Artvin, Antep yöresi oyunlarını sahneledi. Birbirinden özel ve yöresel kıyafetleriyle büyük alkış alan eğitimciler, sahne performanslarıyla izleyenleri büyülerken, yağmura ve soğuk havaya rağmen coşku içinde takip edildi.

DESTEK TEŞEKKÜRÜ 

Festivalde konuşan Hendek Halk Eğitim Müdürü Osman Yılkın, katılımcılara teşekkür ederken emeği geçen herkesi kutladı. İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı ise, “Belediye Başkanımız Sn. Turgut Babaoğlu’na, ilçe halk eğitim merkezimize ve değerli öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BABAOĞLU: YANINIZDAYIZ 

Son olarak konuşan Başkan Turgut Babaoğlu ise, “Yağmur ve soğuk bir havada bu güzel programı yapıyoruz. Halk Eğitim Merkezimizin kıymetli yönetici ve öğretmenlerini yürekten kutluyorum. Biz bu manada destek istendiği an her zaman yanınızdayız. Her birinize canı yürekten selam ve sevgilerimi sunuyorum. Kültürlerimizin sahnelendiği bu güzel organizasyon için sizleri kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından plaket ve ödül sunumu yapılmasının ardından program sona erdi.