Diriliş Ertuğrul dizisinde Hendek Belediye Meclisi üyesi Başpehlivan Ahmet Kavakçı ile birlikte dizi setini ziyaret eden Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Hendek Belediyesi ve  Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin diziye destek verdiğini söyledi.

Hendek’ten oyuncular                 


Yapımını Tekden Film'in, yapımcılığını ve senaristliğini Mehmet Bozdağ'ın üstlendiği Diriliş: Ertuğrul dizisinde Hendekli başpehlivanlar Ahmet Kavakçı ve Rıza Yetim’de rol aldılar.  Dizinin jeneriğinde Sakarya’dan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Muzaffer Elmas’ın ismi yer alıyor.

Tarihimiz altın sayfası


Ertuğrul Gazi’nin temellerini attığı devletin, dünyanın kaderini değiştirdiğini ifade eden Başkan İnci, “Türk tarihinin sahneye uyarlanmasında büyük emekleri geçen dizinin senaristinden oyuncusuna kadar emeği geçen tüm arkadaşlara başarılar diliyorum. Tarihimizin altın sayfasını TV yoluyla perdeye aktaran bu tür kültürel faaliyetlere TDBB üyesi olarak sponsor olmaktan da onur duyuyoruz” dedi.