Hendek Konferans Salonunda Tarihçi Yazar Mustafa ARMAĞAN’ın konuşmacı olarak katılacağı Konferansa Gençler ve tüm Hendek halkını davet etdiler.

Himder den yapılan açıklamada 18 Mayıs Çarşamba saat 20.30’da  Hendek Gençlik Merkezi Konferans Salonu da “Osmanlı’dan Bugüne Büyük Hesaplaşma” başlığı ile gerçekleşecek.

Hendek de Himder konferans düzenleyecek…

“Konferansımıza özellikle Hendek gençliğinin katılımını önemsiyoruz”  diyen başkan Muhammed İkbal CAMCI “Tarih, Milletlerin varlıklarını devam ettirmesindeki önemli etkenlerden birisidir. Milletlerin geleceklerinin planlanmasında önemli bir araçtır ve ibret alınmak için önümüzde duran olaylar silsilesidir.

Allah; Kur’an’da; “Sizden önce neler gelip geçmiştir. Yeryüzünde gezin de, yalancıların sonunun ne olduğuna bir bakın.” (Ali İmran; 137) buyurarak yaşanan tarihi olaylardan ibret alınmasına işaret ile emretmektedir.  ve yine İstiklal Şairimiz Mehmet Akif de “ Tarih tekerrürden ibarettir derlerdi, İbret alınsaydı acep tekerrür mü ederdi” diyerek tarihin bu ibret yönüne vurgu yaptı.

Hendek de  Tarihinden ibret alan nesillerin güçlü bir şekilde yetiştiğini görmekteyiz emeği geçen bütün eğitimcilerimize teşekkür ediyorum dedi.