Kamyonla Sevkedilen fabrikanın atık mühimmatın sevk edildiği hafriyat kamyonunun , boşaltım esnasında patlaması sonrası...  taşkısı bölgesine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Askeri Helikopterle böyle iniş yaptı… 

Bölgeye gelen İçişleri Bakanı Soylu Bölgeden ilk bilgileri paylaştığı bir basın açıklaması yaptı. Açıklamasında şunları belirtti.

Soylu ; “Yaklaşık 15 tonluk patlayıcı geçtiğimiz haftadan itibaren, hem buradan farklı bir noktaya ve buraya taşınmaya başladı. Bu patlamanın başında, jandarmamıza bağlı patlayıcı madde imha timi miz var, başında da bir komutanımız var. Onların sevk ve idaresinde 15 tonluk bir patlatma işlemi gerçekleşti. Son 1 - 1,5 tonluk bir patlayıcı varken, hepimizi üzen bu olay başımıza geldi. İtfaiye ve ambulanslar eşliğinde imha edilirler. Patlamanın nedeni yapılacak soruşturma neticesinde sonuçlanacak. Şehitlerimiz ise bir arkadaşımız İstanbul'dan bir arkadaşımız da Ankara'dan gelmişti. Diğer şehit olan arkadaşımız burada güvenlik için görevliydi. Aracın sürücüsü ise ağır yaralı ve ameliyata alındı. Hayati tehlikesi olan bu arkadaşımız. Ona da şifalar diliyoruz. Hem bu konuyla ilgili, hem adli idari soruşturma devam ediyor. Bizim bu konuyla ilgili emniyet, mülkiye müfettişlerimiz biraz sonra alana intikal ederler. Savcılarımız zaten meseleyi araştırıyorlar. İmha edilecek 1,5 tonluk son mühimmat kalmıştı. Onunla beraber bitecekti. Hepimizin başı sağolsun.” dedi.