Sakarya Fuarı'na tam destek

Sahip olduğu verimli arazileri, su kaynakları ve çalışkan üreticisi ile tarımsal üretim alanında önemli bir merkez konumunda olan Sakarya, bu yıl Tarım Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı'na üçüncü kez ev sahipliği yapacak.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, fuarın hem şehir hem de Türkiye tarım ve hayvancılık sektörü için önemli bir potansiyel barındırdığına inandığını belirterek, üniversite olarak fuarın destekçisi olduklarını vurguladı. Prof. Dr. Savaşan “Aslında fuarın hedefleri, üniversitemizin hedefleriyle birebir örtüşüyor. İki tarafta da asıl amaç şehre ve ülkeye katkı sağlamak. Bu kapsamda üniversitemiz, gençlerimizi bilinçlendirmek ve geleceğe hazırlamak yönünde stratejiler oluşturmaktadır” dedi. Gerek tanıtım gerekse bilgilendirme seminerleri ile fuar için gereken her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını belirten Prof. Dr. Savaşan “Hep birlikte, Sakarya'nın bir sanayi, turizm, eğitim üssü olması yanında tarım üssü olması için de çalışacağız” dedi.

“Fuarımıza sahip çıkmalıyız"

Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, fuarların hem Sakarya hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağladığına, iyi bir ekonomi için olmazsa olmazlardan olduğuna dikkat çekerek “Fuarların artırılmasını istiyoruz. Hem şehir hem de şehrin üreticileri için ne kadar çok fuar gerçekleştirebilir ne kadar çok fuara katılabilirsek o kadar iyi” dedi. Bu doğrultuda Sakarya’nın fuarına sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Yıldız “Yerli ürün ve üreticinin öneminin anlaşıldığı bu dönemi lehimize çevirmek istiyorsak bu fuara ihtiyacımız var. Bu bilinçle, şehrin tüm paydaşlarından ve halkımızdan yoğun katılım bekliyoruz” diye konuştu.

Sağlık önemleri alınacak

GL Platform tarafından Hendek Ticaret Merkezi ve Çok Amaçlı Fuar Alanı’nda 11-14 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek Sakarya Tarım Hayvancılık Makinaları Teknolojileri ve Yem Fuarı’ndaki tüm etkinlikler, güncel pandemi koşulları gereklerine uygun TSE güvenli hizmet belgesi kapsamı ile düzenlenecek. Ziyaretçi girişleri maskeli, HES kodu alınarak ve alan yoğunluğuna göre kontrollü olarak sağlanacak.