İlçemiz Hendek Muammer Sencer Caddesine paralel inen Kemaliye 606. sokak yani Hendek Belediyesi nin bir arkasındaki sokak, her yağmurda biriken yağmur sularını toplayarak, 612. Sokağın bu hale gelmesine neden oluyor. 

Yoğun yağan sağanak yağışların ardından bir çok noktada su baskınları yaşanıyor, yollarda kaymalar, kanallarda tıkanmalar yaşanmakta.

Geçmişte bu alandan aşağıya Ali Gaffar Okkan Caddesi Kesişimindeki 612 Sokağa biriken sularla ilgili çalışma gerçekleştirilerek çözüme kavuşturulmuştur.

Kırsal alanlarda hayatı olumsuz etkileyen yoğun sağanak yağışların, ilçe merkezinde altyapı eksikliklerinin giderilmesini isteyen bölge esnafı, her yağış ardından bu alana biriken suların gidecek yer bulamaması dan şikayetci. 

Hendek PTT binası , Hendek TELEKOM Binası gibi birçok stratejik öneme sahip binalarında bu cadde üzerinde bulunması yaşanabilecek bir su baskınlarının önüne geçilmesini isteyen cadde sakinleri Her yağan yağış sonrasında, dalgıç pompalarla sokakta biriken suyu tahliye ettiklerini dile getiren, bu sokakların Hendek’in göbeğinde bu halde olmasına sitem ederek, yetkililerin gerekli altyapı ve su giderlerini bir an önce yapmalarını istiyorlar.