Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ebediyete intikal edişinin 83’ncü nedeniyle anma programı düzenledi. 09.05’te Hendek’te hayat durdu.

CUMHURİYET MEYDANINDA

İlk tören Hendek Cumhuriyet meydanında bulunan Atatürk anıtı önünde düzenlendi. Anma törenine Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Yenilmez, Hendek Emniyet Müdürü Şevket İlhan, Hendek İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Sercan Candan, gaziler, askeri erkan, bürokratlar, siyasi partilerin temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Hendek Cumhuriyet Meydanında Anma programı düzenlendi...

SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞI

Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk anıtına çelenklerin sunulması ile başlayan anma programı Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 09.05’te esnaflar, vatandaşlar tarafından saygı duruşunda bulunulması ile devam etti. Hendek’te o anlarda hayat resmen durdu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu ve Cumhuriyet Meydanındaki program sona erdi. Burada düzenlenen törenin ardından anma programı Hendek Ticaret Merkezi konferans salonunda devam etti.

Hendek Cumhuriyet Meydanında Anma programı düzenlendi...

TİCARET MERKEZİ KONFERANS SALONU

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program ardından günün anlam ve önemiyle ilgili yapılan konuşmalarla devam etti. Atatürk’ün Türk Milletinin kalbinde büyük bir sevgiyle yer edildiğinin ve eşsiz kahramanlıklarının anlatıldığı konuşmaların ardından Hendek Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından ‘Atatürk’ü Gördüm Düşümde’ ve ‘Mustafa Kemal'i Düşünüyorum’ adlı şiirler okundu. Şiirlerinden ardından Atatürk’ün hayatı konulu video gösterimi yapıldı ve anma programı sona erdi.