Sakarya Sivil Toplum Platformu 118. Toplantısını Bayraktepe’de yaptı. Sakarya Sivil Toplum Platformu ( SASTOP ) Başkanları Hendek Belediyesi Bayraktepe Tesisleri’nde toplantı yaptı. Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’nin misafiri olan Sakarya Sivil Toplum Platformu Başkanları, öncelikle kuruluşları hakkında sunum halinde bilgi verdi.

 

118. Toplantı

 Platform Başkanı Av. Önder Döker, bilgi vererek “ Bizler 2005 yılından beri Sakarya’daki oda, dernek ve konusunda bilgi sahibi olan deneyimli kişilerden oluşan bir topluluk kurarak, buna Sakarya Sivil Toplum Platformu adını verdik. Bu akşam 118. Toplantımızı gerçekleştiriyoruz.  Platform olarak Sakarya’nın ihtiyacı olan, değerli olan konularda bir arada toplanıp kararlar verdiğimiz, komisyon çalışmaları yaptığımız ve bu çalışmalarımızı ilgili mercilere sunduğumuz bir topluluk “ Dedi.

Sakarya Sivil Toplum Platformu Başkanı Av. Önder Döker’in konuşmasının ardından, FOLKART  Başkanı Sinan Çileli tarafından Platformun yapmış olduğu faaliyetler, sunum halinde anlatıldı.

Çalışmalar Tam Gaz

Platformun faaliyetlerinin ardından Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’ye söz verildi. Başkan İnci, Hendek’te yapmış olduğu çalışmalar hakkında sunum yaparak, platform başkanlarını bilgilendirdi. Başkan İnci, platformun faaliyetlerinden dolayı, başkan ve üyelerini kutlayarak “ Ben aynı zamanda Türk Dünyası Belediyeler Birliği kurucusu ve Başkan Yardımcısıyım. Orta Asya’da, Balkanlarda, Afrika Ülkelerinde, çalışmalarımız var. Sizler gibi bizler de sorunlarla yakinen ilgileniyoruz. En önemli sorunlardan birisi, engellilerle ilgili yaptığımız çalışmalar var. Bu çalışmalarımızdan dolayı Başbakanlık Özürlüler İdaresi tarafından örnek engelsiz kent seçildik. Hendek Belediyesi olarak Sakarya’da, Türk Dünyası Belediyeler Birliği olarak da Özbekistan’da ve Azerbaycan’da görme engelli bilişim sınıfları açtık. Hendek Rasim Paşa Merkez Camimizin inşaatı devam ediyor. Güreş Eğitim Merkezi ve belediye garajımızı tamamladık, 1500 kişilik kapalı spor salonu, 35.000 kişilik stadyum,  100 yataklı hastane, inşaatçılar sitesi ve Uludere rekreasyon projelerinin inşaatları devam ediyor. İlçemizde işsizlik sorunu da kalmadı. Anonsla işçi aranan bir ilçe konumundayız. Gece gündüz demeden çalışmalarımıza tam gaz devam ediyoruz. Hendek’te birçok hizmete imza attık. Hendek’imize hizmet etmekten mutluyuz “ Dedi.

Konuşmaların ardından Başkan İnci, misafirlerine Bayraktepe tablosu hediye ederek, Bayraktepe, rölyefler, kültürevi ve Osman Bey Anıtı’nı gezdirdi.  Sakarya Sivil Toplum Platformu Başkan ve üyeleri, Başkan İnci’ye misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.