Hendek Belediye Başkanı Ali İnci beraberinde Hendek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Demirel ile birlikte Hendek Belediyesi’nin yeni inşa ettiği 150 dönüm alan üzerinde, 20 bin m2 kapalı alanı olan Hendek Belediyesi Üretim tesisleri ve yeni garajı ziyaret ederek çalışmaları incelediler

Yardım alan belediyeden yardım eden belediyeye

Hedeflediği yatırımları birer birer yapmanın yanı sıra seçim beyannamesinde yer almayan milyon tl lik tesislere de imza atan Başkan İnci;  “Şükürler olsun bugün Hendek belediyesi olarak kurumsallaştık ve alan elden veren bir belediyeye yükseldik. Bunlar durduk yerde olmuyor” diyerek, işin püf noktasının çok araştırmaya ve öğrenmeye bağlı olduğunu vurguladı. 


Günde 1200 metrekare kilitli parke üretiyoruz

Hendek Belediyesi üretim tesislerindeki çalışmaları yakından inceleyen İnci ve Demirel üretim tesisleri konusunda teknik bilgi verdi. İnci, “Üretim tesislerimizde iki vardiya olarak günlük 1200 m2 kilitli parke, günlük 600-800 metre büz, bordür üretilmektedir. Hazır beton olarakda  Hendek belediyemizin ihtiyacı olan beton rahat bir şekilde üretilmektedir. Belediye olarak sahadan getirilen  dolgu malzemeleri olsun, eskiyen kilitli parke ve bordür taşları olsun tesislerimizde yeniden işleme tabi oluyor ve ekonomiye kazandırılıyor. Dün makina parkuru olmayan bir belediye iken bugün çevre belediyelerimize yardım eden bir belediye haline geldik.” dedi.

“İsraf haramdır, israftan uzaklaşmalıyız”

Başkan İnci “Hendek Belediyesi olarak elimizdeki imkanlar büyük belediyelere göre oldukça kısıtlı o nedenle bizler elimizdeki imkanları son derece dikkatli kullanmalıyız. İsraf dinimizce de haramdır, o nedenle bizim israfa yönelik bir kürek çakılımız olmamalı” dedi. İlçe genelinde çok sayıda park ve bahçeler inşa ettiklerini belirten başkan İnci; “ Park ve bahçelerimizde kullanılan oturma bankları personelimizce yapılıyor. Böylece az paraya çok iş yapabiliyoruz” diye konuştu.

Hizmet çizgimiz asla değişmeyecek

Kapalı garajın kısa zamanda sonlanacağını belirten Başkan İnci, garaj binası içersinde bulunan kısımları tek tek gezerek yerleşmeyi bizzat takip ediyor. Belediye envanterinde bulunan her bir kalem malın kaydının tutulduğunu önemle izah eden başkan İnci; garajda çalışan teknik personelin ihtiyacı olan her şeyin sağlandığını belirtti. Yaptığı her işin bir numara olmasına çalıştığını belirterek işlerinde asla soru işareti olmamasına dikkat çekti. Envanterlerinde bulunan iş makinalarının tamir, boya, elektrik, karöser, lastik tamir işlerinin belediye personelince yapıldığını ifade eden başkan İnci; “elimizdeki imkânları akılcı bir şekilde kullanarak az parayla çok iş yapabilmenin mücadelesini sergiliyoruz. Hendek her zaman her şeyin en iyisine layık bir ilçedir. Hizmet çizgimiz asla değişmeyecektir” dedi.