Mektupla gelen isteği

Başkan İnci kırmadı

Küçük Azra’dan büyük insanlık dersi

Kütahya’da ilkokul 3. Sınıfta okuyan Azra Tarım, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’ye duygu dolu bir mektup yazarak sıra arkadaşı Kürşad Yücel için akülü araba istedi. Başkan İnci hemen Kürşad’a aracı yolladı. Aile ve Kürşat’ın sınıf arkadaşları yardım elini uzatan Başkan İnci’ye bir masa dolusu mektupla teşekkür e

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Kütahya Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi Kürşad Yücel’e akülü araç hediye etti. Kütahya Atatürk İlköğretim Okulu 3-A sınıfı öğrencisi Azra Tarım sıra arkadaşı Kürşad Yücel’in aküsüz engelli aracıyla okula gelip giderken zorluk yaşadığını belirterek Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’ye duygu dolu bir mektup gönderdi.

TAYLAN AMCA’DAN DUYDUM

Başkan İnci’nin akülü araç dağıttığını Sakarya Valiliği Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürü Taylan Şanlı’dan duyduğunu belirten Azra Tarım mektubunda, “Taylan amca bizi ziyarete geldiğinde sıra arkadaşım Kürşad Yücel için kapak topladığımı gördü. Bize eğer Sakarya’da yaşasaydık yardım edebileceğini söyledi. Ben orada yaşamasamda arkadaşım Kürşad için yardımcı olacağınızı düşünerek size bu mektubu yazdım. İnşallah gönderebilirseniz bütün sınıf olarak çok mutlu olacağız” dedi.

İNCİ HAREKETE GEÇTİ

Mektubu alan Başkan İnci hemen harekete geçti. Bir ekip hazırlayarak Kürşad için alınan akülü araba Kütahya’ya doğru yola çıktı. Atatürk İlkokulu 3-A sınıfında düzenlenen törenle akülü araba Kürşad Yücel’e teslim edildi. Sınıf öğretmeni Nazlı Kocaman öğrencisine yaptığı yardımdan ötürü Başkan İnci’ye teşekkür ederek, “Biz sınıfta ilk önce öğrencilerimize dostluğu öğretmeye çalışıyoruz. Azra’nın sıra arkadaşı Kürşad’a akülü araç temini için Başkan Ali İnci’ye mektup yazdığından haberim yoktu. Aracın geleceğine öğrenince çok mutlu oldum.

Eğitimdeki engelleri kaldırdığı için Başkan İnci’ye çok teşekkür ediyorum” dedi. AİLE ÇOK MUTLU

Okula artık akülü aracıyla daha rahat gidip gelecek olan Kürşad Yücel’in ailesi ise çok mutlu. Baba Rafet Yücel, oğulları için Sakarya’dan Kütahya’ya yardım elini uzatan Başkan İnci’ye müteşekkir olduklarını söyledi. Anne Hatice Yücel ise hayattaki en büyük isteklerinden birine kavuştuğunu belirterek, “Oğlum için arkadaşının mektup yazması beni çok duygulandırdı. Oğlum artık daha rahat hareket edecek. Bir annenin yüzünü güldüren Başkanımızdan Allah razı olsun” dedi.

EĞİTİMİN YANINDAYIZ

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ise mektubu okuyunca hemen harekete geçtiğini belirtti. Duygu dolu mektubu yazan Azra’nın verdiği iletişim numaralarından hemen iletişime geçtiklerini ifade eden Başkan İnci, “Biz Hendek’te engellerimizi kaldırdık. Mektubu okuyunca arkadaşlarımı Kütahya’ya yolladım. Burada önemli olan Azra’nın arkadaşı için gösterdiği gayret. Biz her zaman eğitimin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.