“Samsun’dan Sakarya’ya Cumhuriyet Yolculuğu”

Cumhuriyet’in 90. Yılında Hendek Belediyesi ve Sakarya İlkadım Derneği işbirliği ile “Samsun’dan Sakarya’ya Cumhuriyet Yolculuğu” konulu panel gerçekleştirildi.

Panel Başkanlığı’nı Prof. Dr. Enver Konukçu’nun yaptığı programa, panelist olarak Prof. Dr. Esin Dayı, Prof. Dr. Serpil Sürmeli, Prof. Dr. Enis Şahin ve Doç. Dr. Bünyamin Kocaoğlu katıldılar. Akademik danışmanlığını Prof. Dr. Enis Şahin, Doç. Dr. Bünyamin Kocaoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Selçuk Ural’ın yaptığı programa Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hasan Dağcı, Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Sefer Sarı, İlçe Emniyet Müdürü Metin Çetgeroğlu, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Gülşen Dursun, Samsun İlkadım Derneği üyeleri ve öğrenciler katıldı. Hendek Belediyesi Ticaret Merkezi’nde gerçekleşen programın koordinatörlüğünü Yrd. Doç. Dr. Emin Sezer yaptı.

Teşekkür ettiler

“Samsun’dan Sakarya’ya Cumhuriyet Yolculuğu”nun anlatıldığı paneli ilgiyle izleyen vatandaşlar program sonunda programı düzenleyenlere teşekkür ettiler. Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Sefer Sarı ve Sakarya İlkadım Derneği Başkanı Hasan Kargün tarafından panelistlere günün anısına plaket takdim edildi. Sakarya İlkadım Derneği Başkanı Hasan Kargün, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’ye programa verdiği destekten dolayı teşekkür ettiler.

“Geçmişini bilmeyen geleceğini kuramaz”

Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan’da panelistlere ve misafirlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında Cumhuriyet’in kuruluşunda verilen büyük mücadeleye dikkat çekerek, “Şehit kanları ile sulanmış bu topraklar için verilen mücadeleyi hocalarımızın ağzından tek dinleme imkanı bulduk. O dönemi çok iyi anlamamız geleceğimiz için büyük önem taşıyor. Geçmişini bilmeyen geleceğini kuramaz. Bunu bilerek hep birlikte daha büyük bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz.”diye konuştu.