Dijital arşiv ve fiziksel arşiv

Hendek Belediyesi Gelirler Müdürlüğü tarafından 650 bin evrak dijital taraması yapılarak bilgisayar ortamında arşivlendi.

Dijital arşiv

Hendek Belediyesi Gelirler Müdürlüğü 1986 yılından bu yana oluşturulan 33 bin 200 mükellefe ait yaklaşık 650 bin evrağı dijital taramasını yaparak bilgisayar ortamına aktardı. 28 yıldan bu güne kadar yapılan beyan suretleri, tapu ve kimlik fotokopileri, tahakkuk fişleri, imar yapı ve kullanım izin belgelerini dijital taramasını yaparak bilgisayar ortamında arşivlenmesinin büyük bir titizlikle yapıldığını söyleyen Başkan İnci , “Yapılan dijital arşiv çalışması ile evraklara ulaşım süresi minimuma inerek, işgücü ve zamandan tasarruf sağlanıyor. Ayrıca evrakların aslına ulaşmaya gerek kalmamakta ve belge yıpranmaları önlenmektedir. Bunun yanında aynı belgeye, aynı anda birden çok kişinin erişim imkanı sağlanarak kurumsal verimlilik artmıştır.”dedi.

Fiziksel arşiv

Sadece dijital arşiv değil aynı zamanda fiziksel arşiv oluşturduklarını söyleyen Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, “Bu sistemin adı Raylı Arşiv Sistemdir. Raflar Ray üzerine oturtulmuş ve bu raylar üzerinde ileri-geri hareket edebilme özelliği ile yerden kazanç sağlanmış oluyor. Ve kapalı sistem olduğu için tozdan korunarak evrakların daha düzenli bir şekilde saklanıyor. Biz hem dijital hem fiziksel arşiv çalışmamız ile Hendek’in geçmişini güven altına aldık”diye konuştu