Başarının temel sırrı çalışmak

 Ticaret Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, Mesnevihan  Nur Artıran konuşmacı olarak katılırken, Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlisi Neyzen Cengiz Atlan ve arkadaşları tarafından mevlevi ilahileri ve sema gösterileri yer aldı.
Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’nin programı nedeniyle katılamadığı gecede, Başkan Vekili Arif Tiryaki, selamlama konuşması yaptı. Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü İsmail Güleç de, katılımcıları selamlayarak, programa desteklerinden dolayı Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’ye ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
“ Arayan aradığını mutlaka bulur “


Mesnevihan  Nur Artıran, Hz Mevlana´ya göre başarılı olmanın sırlarını anlatarak “Ne istediğinizi bilin ve onu arayın. Mevlana mesnevisinde gençlere önerilerde bulunur. Mevlana'ya göre başarının birinci şartı gönülden istemektir. İkinci şartı ise pozitif düşünmek. Gönülden istemenin ve güzel düşünmenin başarıya olumlu etkisi vardır. Herhangi bir şeyi çok istediğinizde ilk önce ona ulaşmak için aramalıyız.  "Mevlana 'Arayan aradığını mutlaka bulur' der. İstediğinize iki elle sarılın. Çünkü başarıya götüren en büyük kılavuz istemektir. Bizler bu arayıştan yorulup, vazgeçmedikçe mutlaka hedefe ulaşırız. Başarılı olmak için mutlaka çalışmak gerekir. Çalışmak başarının en temel sırrıdır “ Dedi.
Daha sonra,  Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlisi Neyzen Cengiz Atlan ve arkadaşları tarafından Mevlevi ilahileri ve sema gösterileri yapıldı. Sema gösterileri büyük beğeniyle izlendi.
Program sonunda Mesnevihan  Nur Artıran ve Neyzen Cengiz Atlan’a çiçek verildi.