Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Hendek Bel-İş tarafından verilen kurslar sonrasında başarılı olanların sertika aldıkları törende konuşma yapan Başkan İnci, annelere seslendi.


Çocuklarınıza ailenin ortak olduğunu öğretin

İnci;  “ Yavrularınıza ve çocuklarınıza, ailenin ortak olduğunu, çocuklarında ortak olduğunu, herkesin ortak bir şekilde aileye katkı yapması gerektiğini çocuklarınıza öğretmeli, öğütlemelisiniz.” Dedi.

2011 yılında 450 nikah kıydık 150 çift boşandı

Hendek Belediye Başkanı İnci, konuşmasında son zamanlarda parçalanan ailelere getirerek,  “Geçen yıl içersinde 450 gencimizin nikâhını kıydık. Ancak aynı yıl 150 çiftin ayrıldığını öğrendik. Bu gelecek adına çok tehlikeli bir gelişme. Bu gösteriyor ki ilçemizde mutsuz insanların çok oluşu, toplumda ayrılmış olan ailelerin çocuklarının okulda ne kadar uslu ve başarılı olabileceklerini iyi etüt etmeliyiz. Bunun için evlilikleri yaparken çok eleyip çok iyi seçmek lazım. Kızı gidinceye kadar kızıyla didişen, kavga yapan anneler var ve o kızlar gittikten sonra o kızları onların gözünde sultan oluyor. Kız anası damada serzenişte bulunmaya başlıyor. Bu anlattıklarım yaşanan gerçekler. Bunları hep birlikte el birliği ile düzeltmemiz lazım. Bunun içinde özel çalıştırma yaptırdım” diyen Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, evlilik konusunda yeni projesini açıkladı.

Gençler evliliğin oyun olmadığını bilmelidirler

Başkan İnci;  “Bundan sonra nikahı Hendek belediyesi tarafından kıyılacak olan bay veya bayanlar  aynı sizlerin aldığınız sertikaların benzerini  bu gençlerimiz alacaklar. Erkeklerimizde hanımlarına nasıl davranacaklarını, öğrenecek. Bu genel bilgileri bilmeyen gençleri evlendirmeyeceğim.” sözleri sertifika törenine katılan anneler tarafından büyük alkış aldı.

Mutlu ailenin yolu mutlu yuva kurmaktır

Başkan İnci,”Mutlu ailenin yolu, anlayışlı olmak, empati yapmaktır.” diyerek projeyi  kısa sürede hayata geçireceklerini ifade etti.