Halk Eğitim Merkezi yıl sonu sergisi Hendek Halk Eğitim Merkezi tarafından Resim ve Naht sergisi açıldı.

Hendek Halk Eğitim Merkezi’nin “ Söyleyemediklerimiz “ isimli Resim ve Naht sergisi düzenlenen törenle açıldı.

Hendek Gençlik Merkezi’nde açılan sergiye Kaymakam Mustafa Ayhan, Akyazı Kaymakamı Erdoğan Beypınar, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, Halk Eğitim Müdiresi Nilüfer Karaoğlu, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Sosyal projeler

Açılış öncesi, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’nin misafiri olarak Hendek’te bulunan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin “ Sizlerle bu güzelliği paylaşmaktan mutlu oldum. Bir kentin projelerini sunarken bunun yanında sosyal projeler de olmalıdır. Yediden yetmişe yaygın eğitim dediğimiz halk eğitim faaliyetleri de olmalıdır. Ben de bir dönem Halk Eğitim Müdürlüğü yaptım, o yüzden bu tür faaliyetlere aşinayım. Birkaç dönemdir de belediye başkanlığı yapıyorum. Şu an bulunduğumuz Hendek Gençlik Merkezi ve çay projelerini çok beğendim, Başkan Ali İnci’yi çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum “ Diyerek serginin hayırlı olmamsı dileklerinde bulundu.

Hendek, sanatsal ve kültürel faaliyetlerde de zengin ilçe Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Hendek’teki sanatsal ve kültürel faaliyetlerin aktif olmasının sevindirici olduğunu belirterek “ İlçemiz sanatsan ve kültürel faaliyetler yönünden de zengin bir ilçedir. Özellikle gençlerimizi bu tür faaliyetlere yönlendirmek onların boş vakitlerini verimli değerlendirmeleri açısından önemlidir. Belediyemiz tarafından da HESMEK Sanat ve Meslek Kursları açtık ve katılım çok fazla oldu. Kısa bir süre önce de HESMEK yılsonu etkinliği yapılarak sertifikalar verildi. Halk Eğitim Merkezi hocalarını ve kursiyerlerini de bu güzel sergiden dolayı tebrik ediyorum “ Dedi.

Güzel sonuçlar elde ediliyor

Kaymakam Mustafa Ayhan da konuşmasında “ Bugün yıl boyu Halk Eğitim Merkezimizin yapmış olduğu faaliyetleri sergilemek için bir araya geldik. İlçemizde yıl sonu faaliyetleri yoğun geçiyor. Biz de Halk Eğitim olarak, halkımızın en ufak ihtiyaçlarına kadar yerine getirilmesi amacıyla hareket ediyoruz. İş ve meslek kurslarını da belediyemiz ile birlikte yürütüyoruz. Çok güzel sonuçlar elde ediyoruz. İnsanlarımızın becerilerinin ortaya çıkarılması ve ilgi alakanın fazla olması memnuniyet vericidir “ Dedi.

Akyazı Kaymakamı Erdoğan Beypınar da serginin hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesini hayırlı olsun dilekleri ile, Kaymakam Mustafa Ayhan, Akyazı Kaymakamı Erdoğan Beypınar, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan ve Halk Eğitim Müdiresi Nilüfer Karaoğlu birlikte kesti.

Açılış sonrası protokol ve vatandaşlar birbirinden güzel resimlerin sergilendiği, sergiyi gezdi. Misafirlere çeşitli ikramlarda bulunuldu.