1 tır makarna, 2500 adet battaniye, 2 tır su, 1 tır un, 1 tır giyecek, 1 tır tüp, 20 elektrikli, 200 katalitik soba, 220 çadır, 2 sahra çadırı, 50 adet manuel 10 adet akülü araç
Hendek Belediyesi’nin Van’daki depremzedeler için başlattığı yardım kampanyasında, Hendek halkı büyük ilgi gösterdi. Bir günde 7 tır yardım toplandı. Hendek Belediyesi’nin, 1000 paket erzak, 50 adet manuel araç, 10 adet akülü araç, 500 teneke sıvı yağ, 1 tır  su  ile katkıda bulunduğu yardımlara Hendek halkı da katalitik soba, battaniye, çocuk maması, çocuk bezi ve kuru gıdalarla destek verdi.

7 tır yardım Hendek Belediyesi önünde düzenlenen törenle uğurlandı. Törene Kaymakam Mustafa Ayhan, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Yardımlar bilinçli yapıldı
Törende bir konuşma yapan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci “ Pakistan ve Somali’den sonra şimdi de 23 Ekim Pazar günü Van’da yaşanan deprem felaketi için Hendek halkı yine tek yürek oldu.  Hendek olarak Pakistanda Ramazan ayında gıda yardımlarında bulunduk.  

Pakistan’a 16 tır malzemenin yanı sıra orada Hendek Mahallesi kurduk. Somali’ye 9 tır gıda malzemesi ile birlikte 240.000 Tl nakit para gönderdik.

Bu yardımları Hendek halkı hep birlikte yaptı. Yardımlar bilinçli olarak yapılıyor. Bakanlıktan Van’ın ihtiyaç duyduğu malzemelerin listesini aldık ve yardımlarımızı da bu doğrultuda yaptık. Hendek halkının Van depremzedelerine yardım edenler arasında akülü araca mahkum bir engelli vatandaşımız da  battaniye yardımında bulundu. Murat arkadaşımız satmış olduğu balonların parasıyla iki adet battaniyeyi Van’a gönderdi.Örnek davranışından dolayı kendisine teşekkür ediyorum.

Allah bir daha milletimize böyle üzücü olayları yaşatmasın “ Diyerek yardımda bulunan herkese teşekkür etti.

Hendek yardımda özverili

Kaymakam Mustafa Ayhan da, Hendek halkına duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederek  “  Hendek halkının yardımseverliğine atıfta bulunarak “Hendek yardım konusunda özverisini her zaman ortaya koymuş. Bu Hendek halkının farklı meziyetler taşıdığının en güzel göstergesidir. Tebrik ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Hendek Müftüsü Ekrem Saylam tarafından edilen dualarla, Van’a gidecek olan yardım konvoyu uğurlandı.


HENDEKLİ VATANDAŞLAR İLE HATIRA FOTOĞRAFI



TIRLAR HENDEK'TEN DUVALAR İLE UĞURLANDI




HENDEK DEN TIRLARIN YOLA CIKIŞ ESNASI