Hendek Belediyesi her yerde! Hendek Belediyesi, kardeş belediyesi olan Van Bahçesaray İlçesi’ne konaklama tesisi ve çocuk parkı yaptırıyor.

Farklı kültürleri kaynaştırmak isteyen AK Parti, bundan bir süre önce 1476 belediyeyi kardeş yapmıştı. AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı'nca gerçekleştirilen proje kapsamında Hendek Belediyesi; Van Bahçesaray ve Çaldıran Belediyeleri ile kardeş belediye olmuştu.

Bahçesaray’a konaklama tesisi ve park

Daha önce Hendek’i ziyaret eden Bahçesaray Belediye Başkanı Naci Orhan’a iadei ziyarette bulunan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Bahçesaray’da Hendek Belediyesi tarafından yapılan konaklama tesisinde incelemelerde bulundu. Bahçesaray Belediyesi’ne 20 kişi konaklama kapasiteli içerisinde hamam ve dinlenme salonu bulunan bir konaklama tesisi yaptıran Hendek Belediyesi’nin gerek ülke içinde gerek ülke dışında ölçeklerinin üstünde bir performans sergilediğini söyleyen Başkan İnci, “Hendek Belediyesi olarak daha önce Diyarbakır’da, Afyon’da, Rize Güneysu’da, KKTC Tatlısu’da, Özbekistan’da, Kırgızistan’da Moldova’da kardeş belediyelerimize yardımcı olmuştuk. Şimdi de Van Bahçesaray Belediyesi’ne bir konaklama tesisi ve park yapıyoruz. Biz varlığın paylaştıkça çoğaldığına inanan bir milletiz. Doğu ile batı arasında kurulan bu kardeşlik köprüsüne bir tuğla da biz koyuyoruz. Bahçesaray’da yaptırdığımız tesisimizin Ağustos ayında açılışını yapmayı hedefliyoruz.”dedi.

Ağustos ayında bitecek

Bahçesaray Belediye Başkanı Naci Orhan, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci'yi Bahçesaray’da misafir etmekten mutluluk duyduklarını belirterek, “İnanıyorum ki birbirimizden alacağımız, öğreneceğimiz çok şey var. Hendek Belediyesi'nin çalışmalarını çok yakından takip ediyoruz. Kendileri Bahçesaray’da çok güzel bir hizmete imza atıyorlar. Ağustos ayında açılışını yapacağımız tesis için Hendek Belediyesi’ne teşekkür ediyorum.”diye konuştu. Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Bahçesaray’da Van Valisi Münir Karaloğlu’nu, Bahçesaray Kaymakamı Orhan Aktürk’ü, STK temsilcilerini, esnafları ziyaret ederek, Sakaryalı olan Van Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler’in veda yemeğine katıldı.