“Ulaşılabilirlik”

12 yıldır engelliler konusunda yaptığı hizmetlerle Türkiye’de adından söz ettiren Hendek Belediyesi, bu konuda yaptığı çalışmalardan dolayı bir kez daha ödüllendirilecek. 3 Aralık Cumartesi Günü saat 14.00’de Feshane Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan programda “ulaşılabilirlik” alanında ödüle layık görülen Hendek Belediyesi,;Konya Büyükşehir Belediyesi, İstanbulBüyükşehir Belediyeleriyle birlikte ödül alacak.

782 adet akülü, 1684 adet manuel!
Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı ile “örnek kent” protokolü imzalayan Hendek Belediyesi ilçedeki tüm cadde ve sokakları görme ve bedensel engellilere  göre düzenleyerek Türkiye’de büyük bir başarıya imza atmıştı. Şu ana kadar 782 adet akülü, 1684 adet manuel tekerlekli araç hediye eden Hendek Belediyesi, görme engelli bilişim sınıfları, rehabiltiasyon merkezi, sosyal aktiviteler, meslek kursları ve engelli vatandaşların yuva kurmalarına ön ayak olmasıyla Türkiye’ye örnek olmuştu.
Türkiye’nin kanayan yarası
 Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, özürlü gerçeğinin hala Türkiye’nin kanayan bir yarası olduğunu söyleyerek yıllardır sürekli üstü örtülen, görmezden gelinen bu temel problemle ilgili bir takım palyatif uygulamaların dışında hiç bir sistematik polşitika üretilmediğini son 12 yıldır ilçe de bu konuyla ilgili radikal çalışmalar yapıldığına dikkat çekti.
“Onları hayatın içinde görmek en büyük ödül”
Başkan İnci, “1999 yılında bu problemle yüzleşme iradesini ortaya koyduk. Hedefimiz engellilerimizi diğer kardeşleri gibi sosyal, kültürel ve ekonomik faaliyetlerde bulunabilmelerini sağlamaktı. Bu amaçla, gayretli çalışmalarımız sonun da Hendek’te 700 adet özürlü kardeşimizin varlığını tespit ettik. Önce onların dışarı çıkmasını sağladık, yüzlerce araç hediye ettik. Ama bu yetmezdi onlara araçlarıyla kimsenin yardımı olmadan gezebilecekleri bir şehir inşa etmek için kolları sıvadık ve bu günlere geldik. Hendek’te engelliler evlerinde camlarından dışarı bakmıyorlar sokaklarda özgürce gezebiliyorlar. Bizim için en büyük ödül onları hayatın her alanında görmek” diye konuştu.