Kendi işini, kendi yapıyor!  Hem üretiyor, hem satıyor Bu belediyede israf yok Hendek Belediyesi Entegre Tesisleri ile kendi işini kendi görüyor.

Hendek Belediyesi, Entegre Tesisleri’nde bulunan beton santrali, kilitli parke fabrikası, beton boru fabrikası, taş kırma eleme tesisleri, bordür fabrikası ve taş ocağı sayesinde hizmetlerini hem ucuza mal ediyor hem de daha fazla hizmet yapıyor.

Dışarıdan malzeme almıyor

Hendek’te altyapı, yol ve tretuvar için kullanılan malzemeleri 10 bin m2 üretim ve depolama alanına sahip kendi entegre tesislerinde üreten Hendek Belediyesi, tesis içerisinde bulunan taş kırma ve eleme tesisi ile de sergi için kullanılan mıcır ve çakıl gibi malzemeleri üretiyor. Yapmış olduğu tesislerde, cadde ve sokaklarda kendi ürettiği malzemeyi kullanan Hendek Belediyesi, daha fazla hizmet yapma imkanı buluyor. 

Dışarıya da satıyor

Hendek Belediyesi kullandığı malzemeleri üretmekle kalmıyor ayrıca dışarıya da satıyor. Entegre tesislerde üretilen kilitli parke, bordür ve beton borular isteyen vatandaşlara ve kamu kurumlarına ücret dahilin de veriliyor.

14 yıldır faaliyette

2000 yılında kurulan Hendek Belediyesi Entegre Tesisleri, makine bakım ve teknik donanımıyla Hendek’in malzeme ihtiyacını karşılayacak kapasiteye sahip.  Hendek Belediyesi Entegre Tesisleri’nde bulunan bilgisayarla donatılmış beton santralinde saatte 50 m3 beton üretimi yapılırken, günlük 1000 m2 kilitli parke üretiliyor. Beton elemanları tesislerinde ise günlük 600 adet yağmur oluğu, 600 adet bordür taşı, değişik çaplarda 300 adet beton büz ve günlük 20 takım baca elemanları üretimi yapılırken tesislerde bulunan bilgisayarlı 50 ton kapasiteli kantar ile de üretilen malzemelerin tartım işlemleri yapılıyor.