Başkan Püsküllü,  meclis öncesi,  İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde haince saldırı sonucu şehit edilen Mehmet Selim Kiraz’a Allah’tan ramet, yakınlarına ve hukuk camiasına da başsağlığı dileyip, saldırıyı kınadığını söyledi.

On gündem maddesi ile toplanan Hendek Belediye Meclisin’nin ilk maddesi olan  Belediye encümenine üye seçiminde Hilal Uludağ Yıldırım, Mehmet Akyüzlü seçilirken,  Belediye meclisi imar komisyonuna Hasan Altuntaş, Adem Sefa, Cengiz Şişman,  plan ve bütçe komisyonuna İsmail Hakkı Albayrak, Hasan Şahin ve Hüdaverdi Bahadır, Hukuk Komisyonuna Bilal Barutçu, Mustafa Hekim ve Ahmet Ay seçildi.


Gündemde bulunan diğer maddelerde de, Şehit Pilot Yasin Atalay’ın isminin Çamlıca  Mahallesin’de bir caddeye verilmesi hususunda komisyon kararının  karara bağlanması maddesi oy birliği ile kabul edildi. Çamlıca Mahallesi’nde yapımı devam eden  okul inşaatının işletme yetkisinin Büyükşehir Belediyesine devri, Hendek Belediyesi’nin 2014 mali  yılı bütçesi kesin hesabının  plan ve bütçe komisyonuna havalesi, denetim ve komisyon raporlarının  belediye meclisine sunulması,  Belediye birimlerinin çalışma yönetmeliklerinin  hukuk komisyonuna havalesi  oy birliği ile kabul edildi.


Son olarak da  Belediye başkanının 2014 yılı faaliyet raporlarının  görüşülmesine geçildi.


Salihoğlu başkanlık etti


Faaliyet raporunun görüşülmesinde,  Belediye  Meclis Vekili   Sevda Salihoğlu meclise başkanlık etti. Meclis üyeleri 2014 yılı Belediye Faaliyet Raporunu görüşerek oy çokluğu ile kabul etti. Hendek Belediyesinin 2014 faaliyet raporunun kabul edilmesinin ardından Meclis Başkanı İrfan Püsküllü meclise dönerek teşekkür etti.


Kentsel Dönüşüm projesi ilçemizin olmazsa olmazıdır


Başkan Püsküllü, çalışmalar hakkında bilgilendirme yaparak “Çağlayan köprüsünden başlayan Uludere projesi, tezhip bendine kadar gidecek. Vatandaşlarımız Selman Dede Mesire Alanı’nda olduğu gibi  pikniklerini yapabilecekler. Kentsel Dönüşüm projesi ilçemizin olmazsa olmazıdır. Hendek’i seven her bireyin bu projeye destek vermesi gerekir.  Hendek’in önünü açmak istiyorsak ne olursa olsun bitirmek zorundayız. Biz belediye olarak bu alanda 10 trilyonda zarar edecek olsak bu proje bitirilecektir.

Hendek’imiz her geçen gün büyüyor ve göç alıyor. Belediye binamız ihtiyaca cevap vermekten uzak, yeni belediye binamız için çalışmalara başladık “Diyerek, 15 Mayıs’ta 100 yataklı hastanenin hizmete açılacağını belirtti.


Başkan Püsküllü bilgilendirdi


Gündem maddelerinin görüşülmesi sonunda HİMPAŞ Şirketi’nin faaliyetleri ile ilgili meclis üyeleri bilgilendirildi. Başkan Püsküllü, sunum eşliğinde meclis üyelerinin HİMPAŞ ile ilgili sordukları sorular ile ilgili açıklama yaptı. Başkan Püsküllü’nün gerekli açıklamaları yapmasından dolayı meclis üyeleri teşekkür ederek memnun bir şekilde toplantıdan ayrıldılar.