ÖNCELİK SAĞLIK, ÖNCELİK CAN GÜVENLİĞİ

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu,  belediye çalışanlarına yönelik düzenlenen iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinde, “ Sizlerin, sağlıklı ve güvenli bir ortamda çalışmanızı sağlamak bizim için çok önemli. Her türlü tedbiri alarak, bizi ve sevdiklerinizi üzecek olaylar yaşanmasını istiyoruz” dedi. Başkan Babaoğlu iş güvenliği eğitimlerinin aralıksız devam edeceğini söyledi.

EĞİTİMLER SÜRÜYOR 

İş ve işçi güvenliğine son derece önem veren Hendek Belediyesi, hizmet içi eğitimlerine devam ediyor.

Belediye çalışanlarına yönelik verilen, “Temel İş Sağlığı ve Güvenliği” eğitimlerinin aralıksız devam edeceği açıklandı. Hendek Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Nikah ve Toplantı Salonunda verilen eğitimlerin ilk bölümünde, İş Güvenliği Uzmanı Samet Akyol; çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, iş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı, iş kazalarının sebepleri ve korunma prensipleri ile tekniklerinin uygulanması, iş sağlığı güvenliği genel kuralları ve güvenlik kültürü konularında personele eğitim verdi. Eğitimlerin ikinci bölümünde ise firma yetkilileri tarafından da; İş sağlığı, meslek hastalıklarının sebepleri, hastalıklardan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması ile ilk yardım konularında eğitimler verildi.

Hendek Belediyesi hizmet içi eğitimlerine devam ediyor.

ÖNCELİK SAĞLIK 

Eğitimlerdeki amaçlarının personelde, iş sağlığı ve güvenliği konularında bilinç oluşturmak ve bunu hayatlarının her alanında uygulamalarını sağlamak olduğunu belirten Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu,  “ Hendek Belediyesi olarak önceliğimiz her zaman personelimizin sağlığı. Sizlerin, sağlıklı ve güvenli bir ortamda çalışmanızı sağlamak bizim için çok önemli. Hep biriniz farklı iş alanlarında farklı iş kollarında ilçemize hizmet ediyorsunuz. Dolayısıyla bu işin başındaki kişi olarak sizlerin sağlığını ve hayatını düşünmek zorundayız.  Özellikle dış alanda ve şantiye bölgesinde çalışan personellerimizin maruz kalabilecekleri birçok sıkıntının olduğunu, bunların önlenmesi yanı sıra iş kazası veya meslek hastalığı oluşmaması adına önlem almak istedik.” dedi.

ÖNCE CAN GÜVENLİĞİ

Başkan Babaoğlu sözlerine şöyle devam etti ; “Yakın zamanda biliyorsunuz hiç içinde olmadığımız bizim bünyemizde olmayan işten dolayı bir çalışma arkadaşımızın uzuv kaybına sebep olan bir patlama hadisesi yaşandı. Halen o personelimizin yaralarını sarmaya ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz ve büyük oranda da bunu başardık. Hiçbir sorumluluktan da kaçmadık fakat sağlıklı ve her türlü uzuvu yerinde bir hayat sürmek varken maalesef böyle bir duruma maruz kaldık. Allah korusun bünyemizde çalışan personellerimizin can güvenliğini hiçbir şeye değişmeyiz. Çalışanlar olarak sizlerin de istemeyeceğini biliyorum. Bu doğrultuda Hendek Belediyesi olarak iş sağlığı ve güvenliği konusunda gereken hassasiyeti göstermeye çalışırken sizlerin de bu konuda bizlere yardımcı olmanızı istiyoruz. Personelimizin iş sağlığı ve güvenliği konularında bilgilenmesi amacıyla verdiğimiz eğitimlere, devam edeceğiz” diye konuştu.