Ayrıca engelliler Hendek Belediyesi Gençlik Merkezi’nde bulunan tesislerden (çocuk dünyası, bowling, bilardo, sinema, havuz) gün boyu ücretsiz olarak yararlandılar. Engelliler sosyalleşti

Engelliler Haftası nedeni ile Hendek Belediyesi-ADAWOS Sakarya Vosvos Grubu ve SAÜ Hendek Toplum Gönüllüleri Topluluğu’nun işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte bedensel ve zihinsel engelliler, Hendek Belediyesi önünde oluşturulan konvoyla nostaljik araçlarla şehir turu attı.Engelliler Haftası dolayısıyla Hendek Gençlik Merkezi'nde (HGM) düzenlenen programda konuşan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, 1999'dan beri çeşitli etkinliklerle engellilerin sosyalleşmesini sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

“Ruhumuzda engel yok”

"Engelsiz Kent" ve benzeri projelerle engellilerin fiziksel koşullar açısından iyi konuma geldiğini belirten İnci, "Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı'yla Türkiye'de ilklere imza atan ve gereğini yerine getiren Hendek Belediyesidir. Özbekistan, Kırgızistan ve Azerbaycan'da görme engelliler için bilişim sınıfları açtık. Bu sistemle görme engelli, oturduğu yerden internette gezebiliyor, gazete bile okuyabiliyor. Hendek'te engelliler için binin üzerinde araç ve 150 hastaya ortopedik yatak hediye ettik. Tüm cadde ve sokaklarımı görme ve bedensel engellilere göre düzenledik. Asansörlü üst geçitler yaptık. Onların evlenmelerine, yuva kurmalarına vesile olduk. Meslek kursları açtık, iş sahibi yaptık. İmkan verildiğinde neler başarabildiklerini gördük. Ve diyoruz ki ‘Ruhumuzda engel yok bizim, sen öteki olamazsın kardeşim’ şeklinde konuştu.

Asansör zorunluluğu

Her sağlıklı vatandaşın engelli adayı olduğunu anımsatan İnci, ilçede inşa edilen iki katın üzerindeki binalara asansör zorunluluğu getirdiklerini aktardı.

Engelsiz bir hayat

Adavos Grubu temsilcisi Serkan Tapşin ise sosyal sorumluluk projelerine dahil olmaya çalıştıklarını anlattı. "Korunmaya muhtaç ve lösemili çocuklar yararına birçok etkinlik düzenledik" diyen Tapşin, "Otistik çocukların eğitim gördüğü kurumlarla ortaklaşa sürekli etkinlikler düzenliyoruz veya dahil olmaya çalışıyoruz" ifadesini kullandı. Hendek Toplum Gönüllüleri Temsilcisi Cihat Emre Baytur’da engelsiz bir hayat dileyerek, programa destek veren Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’ye ve ADAWOS Grubu Temsilcisi Serkan Tapşin’e teşekkür etti.

Görme engelli spor derneği

Altınokta Körler Derneği Sakarya Şube Başkanı Aşkın Şentürk’de yaptığı konuşmada Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’ye teşekkür ederek, “Başkanımızın bize verdiği destekle Altınokta Körler Derneği Spor Kulübü’nü kurduk. Atletizm ve yüzme de Türkiye şampiyonları çıkardık. İnanıyorum ki bu kardeşlerimiz Dünya Şampiyonalarında da derece alacaklar. Bize destek verdiğinizde ve inandığınızda neler yapabileceğimizi size göstermek istedik. Lütfen bize inanmaya devam edin”dedi. Programın sonunda hediye verilen engelli çocuklar, 30 nostaljik araçla şehir turu attı. Hendek Gençlik Merkezi’nde düzenlenen programa Sakarya’da bulunan engelli dernekleri de katılım gösterdi.