Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin Kızılcahamam’da düzenlediği değerlendirme toplantısı sona erdi.

TDBB Dünya’ya yayıldı

Toplantıya katılan Hendek Belediye Başkanı ve TDBB Başkan Yardımcısı Ali İnci, çalıştayın son derece verimli geçtiğini söyledi. Başkan İnci, TDBB’nin yapmış olduğu başarılı çalışmalarını ve bugün gelindiği noktayı görmekten mutluluğunu ifade ederek “ Birliğimizi 12 Kasım 2003 tarihinde on arkadaşımızla birlikte kurduk. Bugün geldiğimiz noktada 25 ülke ve 50’ den fazla üyeye sahip bir TDBB var ve bu da bizlere gurur veriyor. TİKA ile birlikte bütün Orta Asya’da Osmanlı Devleti’nin gittiği sınırlara varıncaya kadar değil, şuan Türkler nereye ayak bastıysa oraya kadar giderek çalışmalar yapıyoruz. TDBB’nin başarılı çalışmaları Dünya’ya yayılarak ne kadar başarılı olduğumuzu gösteriyor. Kızılcahamam’da yapmış olduğumuz toplantı da bunun en güzel örneklerinden biridir. Başarılarımızı görmek bizlere kıvanç ve mutluluk veriyor. TDBB çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor “ Dedi.
Toplantıda TDBB ve TİKA arasında yeniden 5 yıllık iş birliği protokolü imzalandı.

Çalıştay, verimli geçti

28 Şubat 2 Mart tarihlerini kapsayan TDBB İşbirliği Toplantısı’na Türkiye’den ve üye ülkelerden gelen belediye başkanları katıldı. Toplantıda“Üye ülkelerde kültürel varlıkların korunması ve restorasyonu” ile “Ülkelerarası ilişkilerde yerel yönetimlerin rolü ve önemi” konuları ele alındı. Toplantıda 2013 yılı faaliyet planı değerlendirildi.

Açılış konuşması Koru’dan

(TDBB), Keçiören Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantının açılışını Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Naci Koru yaptı. Koru, birliğin yerele yönelik faaliyetlerinin gurur verici olduğunu söyledi.

Programda ülkeler arası ilişkilerde yerel yönetimlerin rolü ve önemi, kardeş şehir ilişkileri değerlendirildi. Programa katılan İstanbul Milletvekili İsmail Safi de TDBB ile birlikte çalışmak istediklerini söyledi.

Türel’den, TDBB’ye övgü

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Antalya Milletvekili Menderes Türel de TDBB’nin faaliyetlerinin ülkeler arası lobi faaliyetlerine bir ivme kazandırdığını söyledi. 25 ülke 1050 üye

İşbirliği toplantısının açılışında konuşan TDBB Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Orta Asya, Rusya Federasyonu, Kafkaslar, Balkanlar, Afrika, Körfez Ülkeleri gibi bölgelerde 25 ülke ve bin 50’den fazla üyelerimizle yaptığımız paylaşımlarla uluslararası yerel yönetim okulu haline gelmiş durumdayız. Üyelik taleplerimiz sürekli artmakta. Global dünyada söz sahibi olmak için her yerde olmamız gerektiğine inanıyoruz. Bu durum ekonomi, siyaset, sosyal ve bir çok alanda katma değer olarak bize dönecektir. En önemlisi sevgi toplumu olan aziz milletimizin dünya barışına katkısı olacaktır” dedi.

TİKA Başkanı Çam “TDBB ile güzel işler yapıyoruz”

Çalıştayda bir sunum yapan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serdar Çam, her yıl belediyeler bazında Türk dünyasında takip etmeye yetişilemeyecek eserler yapıldığını ifade etti.

Çam, "Ülkemizin gelmiş olduğu nokta sayesinde bulunduğumuz coğrafyadaki kardeş ülkelerimizde de önemli çalışmalar yapıyoruz. TİKA olarak TDBB ile önemli ve hayırlı çalışmalar yapıyoruz, ortak projelere imza atıyoruz. Bu çalışmalarımız aralıksız devam edecek" dedi.

Bozdağ, “TDBB önemli bir kurum”

TDBB'nin faaliyetlerini yakından takip ettiğini ve takdirle karşıladığını ifade eden Başbakan Yardımcısı Bozdağ ise, "TDBB çok önemli bir kurum, ortak bir çatıdır. Bu nedenle TDBB'nin çalışmalarını önemsiyorum, çok kıymetli buluyorum. TDBB, kısa sürede çok önemli mesafe almıştır. Dünyanın en güçlü uluslar arası örgütlerden biri haline gelmiştir, çok büyük bir potansiyeli vardır. TDBB ile kurum ve kuruluşların uluslar arası çalışmalarda iş birliği yaptığını biliyoruz, yakından takip ediyoruz" şeklinde konuştu.

Toplantının sonunda TDBB Başkanı Karaosmanoğlu tarafından Başbakan Yardımcısı Bozdağ'a birliğin hediyesi takdim edildi. Ayrıca TDBB ve TİKA arasında iş birliği protokolü imzalandı.