Bugün, annelik duygularının ayrıcalığının hatırlandığı gündür. Bugün; Bitmek bilmeyen sabrın, affediciliğin, hoşgörünün, bilgeliğin, fedakârlığın, sevgi ve saygının, hayata dair tüm eşsiz ve yüce duyguların timsali annelerimizin Anneler Günü'dür.

Hayatımızın şüphe götürmez bir gerçeği olarak belki de en değerli varlığımız olan, annelerimizin haklarını bir günde ödemek mümkün olmadığı gibi bir hayat boyu da ödenemeyeceği muhakkaktır. Onların karşılıksız sevgi ve şefkat hisleriyle bizlere sunmaya çalıştıkları hayatın karşılığını hiçbir bedel ile ödemek mümkün değildir. Gösterdikleri fedakârlık ile dünyada yeri doldurulmayacak en değerli hazinelerin anahtarını evlatlarına sunmaktadırlar.

Sağlıklı bir aile ve toplum yapısının temeli olan, dünyanın en yüce ve en kutsal görevini sonsuz sevgi ve şefkatle yerine getiren annelerimize saygı, minnet ve şükran duygularını sunmak için her fırsat ve zamanın kıymetini bilmek zorundayız. İnsanlar içinde iyilik etmeye en layık olan kişi sorulduğunda sevgili Peygamberimiz (S.A.V) üç defa anneyi dördüncüsünde ise babayı zikretmesi, dinimizin anneye verdiği önemin en önemli göstergesidir. Onun için annelerimize iyi ve güzel davranmak hem dini hem de insani görevlerimizdendir.

Sevginin ilk kaynağı olan ve çocukları için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, yerleri doldurulamaz annelerimizden hayatta olmayanlara rahmet dileklerimi, yaşayan annelerimize ise uzun ömür ve içten sevgi ve saygılarımı iletiyor ve bütün annelerin Anneler Günü'nü kutluyorum.

HENDEK BELEDİYE BAŞKANI
ALİ İNCİ