TIR Parkı konusunu gördüm yorum yapacakken silinmiş sanırım bende burada düşüncemi paylaşayım ;

Sevgili dostlar bu konuya bende farklı bir yorum getireyim.  Hendeğimizde Otopark sorunumuz uzun yıllardan buyana oluşan sorundur 50 yıl öncesi imar planlarında osman yılmaz caddesinde tüm evlerin araç girişleri vardı. Eski binalara bakarsak bunu görebiliriz. Bu döneme kadar gelişen süreç içinde apartman modeline geçiş ile mütahitler daha fazla kazanç amacı ile kanununi boşlukları da değerlendirerek otopark konusunu hiç düşünmediler. Hali ile hendeğimizin gelişmesi ve Aşırı göç alması sebebi ile otomobil. Minibüs kamyon ve tır.

Sayıları da doğal olarak arttı ve yanlış bilmiyor isem belediye otopark bedeli olarak bir vergi tahsil etti. Bizler hendekte trafik sorunlarına uzun vadede de olsa çözüm arıyor isek.

1 daire sayısı kadar otoparkı olmayan hiç bir siteye ruhsat verilmemeli .

2 tüm köy durakları tek bir alana toplanmalı

3 servis minibüslerine büyük park alanı yapılmalı

4 kamyon ve tırlara tüm güvenlik önlemleri ve sosyal alanı olan bir tır parkı yapılmalı

Ki yakın ve uzun vadede gelişmiş bir hendekte yaşayalım.

Bugün tır sorun peki. Tır gece geliyor sabah gidiyor. Servis minbüs ve otobüsleri. Servis ara saatlerinde ne yapıyor şehrin muhtelif yerlerine parkediyorlar. Sorun ise hepsi sorun. Çözüm ise hepsine çözüm olmalı .

Örnek. Bir site düşünelim. 100 daire var. Otopark alanı 30 araçlık 70 araç sokağa bırakıyor.  Bu durumda belediye temizlik araçları yolları süpüremiyor temizleyemiyor.

Çarşı merkezine akşama kadar park eden taksiler de sorun esnaf iş yok desede haksız. Kendi aracı ile dükkanın önünü kapatırsan müşteri gelmez gelemez. Her vatandaşın birbirine saygısı olmak zorunda. 15 - 20 dakikalık parklar kimseye zarar vermez ama aracını esnafın önüne bırakıp giden. Fabrika işçileri de var 10 -14 saat gibi esnafın işlerini felç ediyorlar. İşin başı saygı ve belediyelerin 10 -20 -50 yıl ilerisini düşünerek planlamar yapması gereklidir. Günlük yapılan her plan. Hendek halkına zarar verecektir. Hepinize iyi geceler .