Sakarya Valisi Mustafa BÜYÜK Hendek ilçesine yapmış olduğu ziyaretlerin ardından Misafir güney Koreli yatırımcıları ile görüştü. 


Otomobil yan sanayi ürünleri üretim ve ihracatını yapacaklarını belirten firma Hendek 2. OSB de 80.000 m2 civarında bir alana üretim tesisleri kuracakları belirtildi. 
Güney Koreli Yatırımcılar Hendek 2. OSB ye kuracakları Otomobil yan sanayi ürünleri üretecek olan tesislerin 2013 yılı Temmuz ayında  faaliyete geçeceğini bildirdi. 
Güney Koreliler Hendek 2. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Fikret ASLAN ile görüşerek bilgi aldılar.

 Sakarya 2.Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Sakarya Valisi Sayın Mustafa BÜYÜK Başkanlığında 21.02.2012 Salı günü saat 14.00 de Hendek Kaymakamlığı toplantı salonunda yapmış olduğu toplantıda ;  

"Sakarya 2.Organize Sanayi Bölgesinde yaklaşık 80.000 m2 büyüklüğündeki bir parseli DONGHEE İNDUSTRY CO. Ünvanlı Kore menşeyli bir firmaya tahsis etmiştir.
Söz konusu firma 2.OSB de 1. Etapta kuracağı ve 2013 yılı Temmuz ayında üretime geçeceği  yaklaşık 30.000.000 Euroluk 20.000 m2 kapalı alanlı tesisinde başta HYUNDAİ, KİA,VW grubu olmak üzere Otomotiv sekterüne yakıt tankı, pedal ve sanroof   sistemleri üretimi gerçekleştirecektir.
Söz konusu firma KORE, ÇİN, ALMANYA,ÇEK CUMHURİYETİ,SLOVAKYA,RUSYA’daki tesislerinde üretim faaliyetinde bulunmakta olup, ayrıca ülkelerinde MORNİNG ve PİCANTO markaları adı altında Otomobil üretmektedir."


Kurulacak olan üretim tesislerini ilçemiz Hendek de bir çok kişiye iş imkânı sağlanacağı düşünülüyor.