Kış öncesinde araçlarda yapılması gereken bazı önlemler


Gelen  kış mevsimiyle birlikte trafikte de sürücüler, yoğun yağışlar karşısında araçların gereken kışlık bakımını yaparak, trafikte  kaza riskini minimuma indirme olanağı sağlamış olurlar.Bununla ilgili olarak dikkat edilmesi  gereken hususlardan bazıları ;

-Kar yağışı ,yol üzerinde meydana gelen su birikintileri, kar yağışı sonucunda yollarda meydana gelen buzlanma lastik tutunmasını azaltarak  fren mesafesini uzattığı için araçların kaymasına  neden olur, bu yüzden araç lastik ideal diş derinliğinin 3mm. olmasına dikkat edilmeli

.Araçlarda radyatörde suyun donmasını ve soğutma sisteminin donmasını engellemek için antifriz kullanılmalıdır.Antifriz ayrıca korozyona karşı koruma özelliği olduğu için yaz-kış kullanılması gerekir.

- Kış mevsiminde  hava filtresi kontrol edilmesi gereken bir diğer unsur.Kullanılmayacak durumda olan antifrizler yenisiyle değiştirilmeli, temizlenmesi gerekiyorsa temizlenmelidir.

- Kışın dikkat edilmesi gereken hususlardan biri de havadaki nem ortamından dolayı elektrik sisteminin sorun çıkarmaması için, buji ve kablolarının kontrol edilmesi ayrıca distribütör kapağınında meydana gelen çatlamadan dolayı nem alarak aracın çalışmasının engellememesi için kontrol edilmelidir.

-Kış koşullarında, V kayışının yaz aylarında kazandığı esnekliğin ,kış aylarında aracın şarj almasını etkileyip devir daimi yavaşlatmaması için değiştirilmesi yada kayışın gerdirilme imkanı varsa gerdirilmelidir.

-Kaloriferli araçlarda kalorifer bakımı kış öncesinde yapılmalıdır.klimalı araçlarında kış bakımı yapılması gerekmektedir.Klimalı araçlarda polen filtresi  değiştirilerek kışa hazırlık yapılır.


Kışın trafikte daha tedbirli yolculuk etmek için  mutlaka araçlarınn kışlık bakımları yapılması gereklidir.