Ramazanın son günlerine geldiğimiz şu günlerde Hendek İlçe Merkezine ay içersinde çeşitli tarihlerde kurulan çadır. Dün akşam yine kuruldu fakat kan bağışında bulunanların sayısı oldukça düşüktü.

Diğer yandan düşünüldüğünde Hendek ilçesi tüm ilçeler ve il merkezi kan bağışı oranında sürekli birinci gelmekteydi.  İlçede kurulan bağış çadırı Ramazan dolayısıyla kan bağışlarında oldukça düşüş gözlemlendiği belirten ilgili doktorlar.


Kan bağışının özen dirilmesi için çeşitli çalışmalar yürütülmesi gerektiğini bildirdi.

Diğer yandan 3 gündür ilçemiz Hendek’te kurulu olan kan bağış çadırının kurulu olduğunun duyurulması ve bilinmesi hususunda hiçbir ön duyuru yapılmadığını öğrendiğimizde büyük bir organizasyon eksikliğinin olduğu gözlerden kaçmadı.

Daha önceleri Sakarya Kızılay Kan Merkez’i tarafından ilçeye gelecek ekibin geleceği tarihler den bir gün önce ve sonrasında ilçe merkezi anons sistemi tarafından duyurular yapılırdı. Çeşitli dernek ve sivil toplum kuruluşları kan vermeye konusunda kampanyalar yürüterek kan bağışında bulunmaları özendirilirdi.

İçinde bulunduğumuz Ramazan ayı nedeni ve iftar davetleri nin yoğunlukta olması,  kan bağışlarında düşüş yaşanmasına sebep olduğu belirtildi.