Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, Hendek Haber olarak  kurban bayramınızı tebrik eder huzurlu, bereketli bayramlara kavuşmak temennisiyle herkese iyi bayramlar dileriz.
 

     Kurban hakkında kısa bilgi

    Dinimizce kurban; keçi,koyun, manda,sığır ve deveden olur. Bunların dışında kalan  hayvanlar kurban olarak kesilemezler.Hayvanın kurban olabilmesi için, kurbanlık hayvanın süt dişlerini değiştirmiş olması gerekir. Bu da genel olarak, deve 5; sığır ve manda 2; koyun ve keçi 1 yaşını doldurunca gerçekleşir. Bunun yanında, 6 ayını tamamlayan koyun, bir yaşını doldurmuş gibi gösterişli olması halinde kurban edilebilir.

Kurban edilecek hayvanda dikkat edilecek hususlar

Kurban edilecek olan hayvanın sağlıklı, azaları tam olmasına dikkat edilmeli ve kurban edilecek olan hayvanda bu hususlar, hem ibadet açısından hem de sağlık bakımından önem arz eder. Bu nedenle, kötürüm derecesinde zayıf ve düşkün,hasta durumda olan, gözlerinden bir veya 2 tanesinin kör olması,hayvanın boynuzları kırık,kuyruğu,dili ,memesive kulaklarının kesik, dişlerinin tamamı veya çoğu dökük hayvanlardankurban olmaz. Fakat  hayvanın doğuştan boynuzunun olmaması,hayvanın  topal,şaşılık, kulağı delik veya yırtılmış olması gibi hususlar o hayvanın  kurban edilmesine engel oluşturmaz.