Bu gün sabah saatlerin de başlayan ve birkaç gündür devam eden cadde ve sokaklarda yer alan kurumuş çınar ağaçlarını hendek belediyesi ekipleri tespit ederek , hendek itfaye amirliği ile birlikte kesim çalışmalarını yürütmekte.

Öncelikle hendek de kurumuş ağaçların tespit edilmesi ardın dan güvenlik önlemleri alınarak yapılan kesim çalışması sabah 9 sularında başladı. Ekipler öncelikle Başpınar Mahallesi , Kemalpaşa caddesini hendek meydan girişin den trafiğe kapattı, ardın dan çevre ekiplerin den Hendek itfaiye amirliği ve hendek belediyesi vinç ekipleri ile kuruyan çınar ağacı tepeden aşağı çevreye zarar vermeden balaksallar ile  bağlanarak kesilmeye başlandı. Kesilen kuru ağaç vincin kasasına yüklenirken cevrede oluşan dal parçacıkları anında müdahale edilerek cadde üzerindeki hayatın normal haline gelmesi için gerekli temizlik işlemlerini yaparak caddeyi 10:25 suların trafik akışına açtı.

Daha öncede Hendek Köprübaşı mahallesin den hendek ilçesi girişinde yer alan kurumuş çınar ağaçlarını tespit eden belediye ekipleri gerekli işlemleri yaparak ilçe girişindeki kuru ağaçların kesilmesiyle görüntü kirliliğinin orta dan kaldırılması için çalışmalar yürütmüştü.