İnci, Eroğlu’yla görüştü

Hendek Belediye Başkanı ve TDBB Başkan Yardımcısı Ali İnci, Türk Dünyası Belediyeler Birliği "Üye Belediye Başkanları Buluşması ve Değerlendirme Toplantısı” na katıldı. Programda Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’da bir konuşma yaptı. Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, programda Bakan Eroğlu ile görüştü. İnci, Eroğlu’nu Hendek’e davet etti. TDBB tarafından organize edilen ‘’Üye Belediye Başkanları Buluşması ve Değerlendirme Toplantısı’’ Afyonkarahisar'da yapıldı. Programın ilk günü TDBB Başkanı Nihat Zeybekci başkanlığındaki toplantıda birliğin çalışmaları ve 2012 faaliyetleri değerlendirildi. Ayrıca toplantıda 10 Mart'ta İstanbul'da yapılması planlanan Birlik Genel Kurulu toplantısı ele alındı.



Bakan Eroğlu’da katıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,yaptığı konuşmada ‘Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin çalışmalarını önemsiyoruz. Birlik ile önemli işbirlikleri arzu ediyoruz” dedi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hükümet olarak Türk dünyasına çok büyük önem verdiklerini ifade ederek, "Türk dünyası birlik ve beraberliğini koruduğu müddetçe hiçbir güç bizi yıkamayacak. İnşallah 21. asır Türk asrı olacaktır. Buna yürekten inanıyorum.

Hükümet olarak Türk dünyasına ve bu coğrafyaya çok büyük önem veriyoruz. Pek çok yerde tarihi eserleri ihya ediyoruz” diye konuştu. TDBB üye belediyelerine bakanlık olarak hertürlü konuda desteğe açık olduklarına belirten TDBB'yi önemsediğini belirten Bakanımız Eroğlu, uluslararası işbirliği alanında her türlü projeye destek olabileceklerini kaydetti.

Yerel yönetimlere bilişim desteği

Programda "Yerel yönetimler için Akıllı Bilişim Çözümleri,Mobil Teknolojiler ve Toplumsal Etkileri, Yeni Nesil Akıllı SMS Çözümleri" -"Elektronik Belge Yönetimi, Elektronik Yazışma" sunumları gerçekleştirildi.