İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı çalışmayla aile hekimlerinin daha aktif hale getirildiğini belirterek, “Vatandaşımızın ufak tefek her rahatsızlığında hastaneye gitme algısı değişecek” dedi.
Akyazı ev sahipliğinde

Hendek’e yanık ünitesi

İlçe hastanelerinin güçlenmesi ve hizmet ettikleri bölgelerde vatandaşların ihtiyaçlarını yerinde sağlanmasına önem verdiklerini bir kez daha dile getiren Öğütlü, Hendek Devlet Hastanesi’nde yanık merkezi kurulması içinde planlama yapıldığını kaydetti. Öğütlü, Hendek Devlet Hastanesi’nde hizmet veren 10 yataklı yoğun bakım ünitesinin altı yataklı koroner yoğun bakım olarak yeniden düzenlendiğini ve 4 yatağında genel yoğun bakım olarak hizmet vereceğini dile getirdi.

Aile hekimliği sistemi

Öğütlü, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Kendi mahallesinde, kendi ilçesinde, kendi bölgesinde derdine derman bulan hastalarımız doğal olarak merkezde bulunan eğitim araştırma hastanemiz başta olmak üzere, Toyota-Sa Acil Yardım ve Yenikent hastanelerimize gelmek zorunda kalmıyor. Birinci basamak sağlık hizmetleri için vatandaşlarımızın hastane yerine aile hekimlerine gitmeleri randevu sırası bekleme sıkıntılarını da ortadan kaldıracak” dedi.