Cesaret ve fedakarlık

Hendek Belediyesi Uludere Tesisleri’nde verilen yemeğe İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, İlçe Müftüsü Murteza Gür,  İlçe Jandarma Komutan Vekili Üsteğmen Fatih Ergün, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Serdar Baykal,  MHP İlçe Başkanı Burhan Namlı, Muhtarlar Derneği Başkanı Emin Kula, BBP Kadın Kolları Başkanı Zübeyde Gürbüz, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, şehit aileleri ve gaziler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın  okunmasıyla başlayan program da şehitler için dua edildi. Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, 30 Ağustos Zaferi’nin, vatanı işgal etmek isteyenlere karşı, kahraman Türk ordusunun cesaret ve fedakarlığı, milletin birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde olduğunu en güzel örneklerden biri olduğunu söyledi.

Uluslara örnek zafer

Başkan Babaoğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Bundan 97 yıl önce, Anadolu’nun ebediyen Türklerin vatan toprağı olduğunu bir kez daha ispatlayan aziz milletimiz, çoluk çocuk, kadın erkek, genç yaşlı, sivil asker demeden giriştiği bu mücadeleden alnının akıyla çıkmış, bu hak dava yolunda nice yiğitler şehit düşmüş, niceleri de gazilik mertebesine erişmiştir. Milletimiz, o yokluk ve yoksulluk döneminde eşine dünyanın hiçbir yerinde rastlanmayacak bir mücadelenin sonucunda hiçbir ülkenin esareti altında yaşamayacağını göstermiştir. 30 Ağustos Zaferi; bir toplumun küllerinden doğmasını sağlamakla kalmamış esaret altındaki birçok ulusa da örnek olmuştur.

Onurlu yürüyüş sürecek

“Tek vatan, tek millet, tek devlet ve tek bayrak” ilkeleri etrafında kenetlenen Türk milletinin, tarih sahnesindeki onurlu yürüyüşü ilelebet sürecektir. Türk Milleti sonsuza kadar şanını koruyacak,  sonsuza kadar bağımsız yaşayacaktır. Millet olarak şunu unutmamalıyız ki, birlik ve beraberlik içinde kurtarılmış bu vatan ve kurulmuş olan Türkiye Cumhuriyeti yine birlik ve beraberlik içinde yaşatılacaktır. Bu vesileyle, büyük zaferin 97. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, canları ve kanlarıyla vatan topraklarını bizlere emanet bırakan aziz şehitlerimizi, bu uğurda her türlü fedakârlığı göstermiş olan gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Yüce Türk milletinin ve kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”