Cumhuriyet Meydanı

Hendek Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde yapılan törene Sakarya Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli, Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Cumhuriyet Savcı Vekili Ruşen Kılıç, İlçe Jandarma Komutan Vekili Üsteğmen Fatih Ergün, İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Serdar Baykal, CHP İlçe Başkanı Reyhan Azak, MHP İlçe Başkanı Burhan Namlı, BBP İlçe Başkanı Engin Yapıcı, BBP Kadın Kolları Başkanı Zübeyde Gürbüz, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Tören, Atatürk Anıtı’na çelenk koyulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın  okunmasıyla başladı.

Kurtuluş Mücadelesi

Askerlik Şube Başkanlığı Personel Kıdemli Başçavuş Hakan Darıcı, günün anlam ve önemini anlatan konuşmasında “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına temel teşkil eden, büyük zaferin 97.yıldönümünü gururla kutlamanın heyecanını yaşıyoruz. Bu bağımsızlık ve aydınlık mücadelesinin ilk hedefi, son neferine kadar düşmanı, kutsal vatanımızdan atmak şeklinde belirlenmiştir. Adına kurtuluş dediğimiz bu mücadelenin nihayetinde Dünyanın en kahraman, en savaşkan milletine düşen son görev, durdurulan düşmana son darbeyi vurmak olmuştur.

Büyük Zafer

 Bu büyük zafer aynı zamanda ordumuza” Türk Silahlı Kuvvetleri Günü” olarak da armağan edilmiştir. Dünyanın sayılı askeri güçlerinden birisi olan silahlı kuvvetlerimiz her zaman, her yerde ve her şartta verilecek görevleri ifaya hazırdır. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun dava arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi saygıyla, rahmetle ve minnetle anıyoruz “Dedi. Konuşmaların ardından Lise öğrencileri ve Sakarya Kuva-i Milliye eski Başkan Yardımcısı Nuri Çamur şiir okundu. Tören Kaymakamlık makamında Sakarya Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli,  Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’nun tebrikleri kabulü  ile sona erdi.