299. YARDIM TIR’I DUALARLA UĞURLANDI

Hendek Belediyesi ve İHH Hendek İlçe Temsilciliği işbirliğinde Suriye’nin İdlib bölgesi için başlatılan yardım kampanyası kapsamında hazırlanan bir TIR dolusu ihtiyaç malzemesi dualarla yola çıktı.

KATILIM

Sakarya’dan Suriye’nin İdlib bölgesine gönderilen 299.yardım TIR’ı Hendek’ten uğurlandı. Cuma namazı sonrasında Rasimpaşa Camii yanından bulunan İHH Hendek İlçe Temsilciliği önünde düzenlenen törene Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, belediye meclis üyeleri ve daire müdürleri, Hendek İlçe Müftüsü Mürteza Gür, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Fatma Dursun, İHH İnsani Yardım Vakfı Sakarya Şube Başkanı Engin Sezer, İHH İnsani Yardım Vakfı Hendek Temsilcisi Cemil İşnel, İHH İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve yardımsever Hendek halkı yoğun katılım sağladı. Törende konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Sakarya Şube Başkanı Engin Sezer, “Müslüman kardeşlerimize 299.yardım TIR’ını ulaştıracak olmanın huzuru ve mutluluğunu yaşıyoruz. Hendek Belediye Başkanımız Babaoğlu’na ve yardım yapan herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

FEDAKAR TÜRK MİLLETİ

Uğurlama töreninde konuşan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, hayırsever Hendek halkına teşekkür etti. Türk milletinin fedakarlık ve yardımlaşma duygusuna dikkat çeken Başkan Babaoğlu, “Türk milleti yardım denilince gösterdiği eşsiz fedakarlıkla Dünyaya örnek olmuştur. Suriye rejimi tarafından İdlib kentine yönelik düzenlenen saldırılarda yüzlerce Suriyeli Türkiye sınırından güvenli bölgelere göç etmek zorunda kaldı. Bugünde burada Hendek Belediyesi ve İHH işbirliğinde düzenlediğimiz kampanya kapsamında hazırlanan yardım malzemelerini İdlib’e göndermek, mazlumların derdine bir nebzede olsa derman olmak için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu yardımlar devam edecek. Allah herkesten razı olsun, yolunuz açık olsun” dedi.

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Mürteza Gür’ün yaptırdığı duanın ardından 299.yardım TIR’ı yola çıktı.