Hendek Kaymakamı Orhan Burhan ile İlçe Jandarma Komutanı Jan. Yzb. Deniz Kün’ün de eşlik ettiği ziyarette Vali Ahmet Hamdi Nayir, Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Coşkun ve aynı zamanda MÜSİAD Sakarya Şube Başkanlığı görevinde bulunan yönetim kurulu üyesi Yaşar Coşkun tarafından karşılandı.

Fabrikanın tarihçesi ve üretim faaliyetlerine dair bilgiler vererek, ülkemizin havai fişek ve piroteknik oyuncak alanındaki ilk ve tek öncüsü olduklarını ifade eden iş adamı Coşkun,  fabrikanın 1966 yılında açıldığını, 2007 yılından bu yana Hendek ilçesinde 300 dönüm arazi üzerine, Avrupa standartlarına uygun olarak 250 çalışanıyla hizmet vermeye devam ettiklerini, Türkiye'de havai fişek sektörünün en büyük yerli üreticisi olduklarını ve özellikle bataryalar, gök bombası, havai fişek, iç ve dış mekân volkanlar ve piroteknik üretiminde uzmanlaştıklarını söyledi. Fabrika içerisinde incelemelerde bulunan Vali Ahmet Hamdi Nayir’e ürünlerle ilgili bilgiler veren Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun, Sayın Valimizin ziyaretlerinden büyük onur duyduklarını da söyledi.

Fabrika çalışanlarıyla bir süre sohbet eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, fabrika dışında da ürünlerin test edilişini izledi.

Ülkemiz ve İlimiz ekonomisine katkılarından dolayı fabrika yöneticilerine ve çalışanlarına teşekkür eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, özellikle bu alanda yerli ve milli bir yatırımcı firmamızın öncülük etmesinin önemine değinirken, fabrikada özellikle yöre halkından oluşan kadınların istihdam edilmesinin de memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Vali Nayir ayrıca, her hafta değişik sektörlerdeki firmalarımızın temsilcileri ile istişarelerde bulunmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.