İlçemiz Hendek ilçe sınırlarında yer alan Çamlıca Mahallesi ile Akyazı İlçe sınırları arasında kalan Keremali Gölyayla gölü ve çevresinde yaşanan çöplerin gelişi güzel bırakılmasına dikkat çeken Vali Oktay Çetin Kaldırım “Buradan Sakaryalı hemşehrilerimize bir çağrı yapalım” dediği çağrının adresi aslında Hendekli hemşehrilerimizi işaret etmektedir.

Belediye ve Valilikçe projelendirilen turizm projesinin hayata geçirilmesi beklenirken, projelerin hazırlandığı keremali göl yayla nın kirletilmesine dikkat çekti.

Vali ; “Buradan Sakaryalı hemşehrilerimize bir çağrı yapalım; En büyük ve kıymetli hazinemiz muhteşem doğamız. Lütfen bozmayalım, kirletmeyelim, gözbebeğimiz gibi koruyalım. Dünyanın en nadide yerlerinden olmaya aday bu muhteşem güzelliklerimize elbirliğiyle sahip çıkalım…”

Bölgeyle ilgili gerçekleştirilecek olan projenin hayata geçmesiyle bir turizm alanına dönüşecek olan alanda, çöplerin atılabileceği alanların oluşturulması , yaylaya gelenlerin güzel bir zaman geçireceği alanlar oluşturulmasını isteyen yayla ziyaretçileri bu vahin durumdan oldukça şikayetci.

Geçen aylarda bir vatandaşın bölgede çekmiş olduğu videoda bölgenin çöp konusunda nedenli kötü olduğunu bir kez daha gözler önüne sermekte...


Vali Hendek Gölyayla’yı işaret ederek, şunları söyledi…