Başkan Erdoğan ve Bakan Koca'nın talimatına uyan Şahin: "Sağlığımız gayet iyi" dedi. Duygu ve düşüncelerini, Sapancanın Hacımercan Köyü'ndeki evlerinden sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla canlı yayında dile getiren Metin Şahin; kendilerinin ve tek tek telefonla görüştüğü 133 umrecinin sağlık durumlarının gayet iyi olduğunu, Yeni Korona Virüsü (Covid-19) ile ilgili şuana kadar hiç birine bulaşmadığını söyledi. 

Metin Şahin, son Umre sürecini şöyle anlattı: "2012 yılında Sakarya Müftülüğü'nden emekli olduktan sonra, Hilal Turizm ile Umre ve Hac organizasyonu yapmaya başladık. Sakarya Müftülüğünde görevli ikende hac ve umre işleri yapıyordum, emekli olduktan sonrada bu işi severek asıl işimiz olarak yapmaya başladık.

Biz hizmet etmeyi seviyoruz bizimle Hac ve Umre ziyareti yapanlarda bizi bilir zaten. Her sene yaklaşık 4-5 sefer umre ve hac programı yapıp hizmetimize devam ediyoruz. Tabi bu sene son gidişimizde ben ve eşimle birlikte 135 kişi olarak 21 Şubat 2020 tarihinde 20 günlük umre ziyareti için Cengiz Topel Havaalanı'ndan Cidde' ye yola çıktık. Cidde havaalanından Mekke'ye geçtik, umre ve tavaflarımızı yaptık. Ancak tabii belki sıkıntılı olabilir diye düşünülür ama şu hastalığın vermiş olduğu önemde orda bir yerde Kabe'nin etrafında arz ediyor kendini. Bizim gurubumuz 85 hanım kardeşimiz ve 50 erkek olarak toplam 135 kişiydi.

Biz bir bakıma koruma altına almak adına erkekler dışta, hanım kardeşlerimiz ortada olacak şekilde tavaflarımızı tamamladık. Mekke'de dolu dolu günlerimiz geçerken son 2 gün yasaklanması sebebiyle Kabe'ye gidemedik. Bizde civarda bulunan ve Osmanlı mescidi diye bilinen (İcabe) Mescidinde namazlarımızı ifa etmeye çalıştık. Mekke'de bütün ziyaret ve ibadetlerimizi yapıp 16. günün sonunda baya sıkıntılı bir yolculuk sonrası Medine-i münevvere nurlu şehir'e geldik.Rasurullah'ın ziyaretine geçmeden önce ilk evvela Kûba Mesci'dini ziyaret edelim, ordan bütün ziyaretleri yapalım öyle otele geçelim dedik, hicret anlayışı ile yola çıktık fakat baya sıkıntı çektik. Otobüslerden indirmediler bizi, yanlız Kûba mescidinde indik umrecilerimizle birlikte namazlarımızı kıldık.

Kûba mescidinden sonra mescid-i kıbleteyn iki kıbleli mescide geçtik oradan otobüsten inmeden hendek Savaşı'nın yapıldığı yeri ziyaret ettik.
Hazreti Hamza'nın şehit olduğu Uhud savaşının yapıldığı yere geldik ve yine arabadan inmeden ziyaretlerimizi yapıp otele geçtik.

Ancak ravza ziyaretleri Peygamber efendimizi selamlama ya geçerken Babû selam kapısından girip dışardan bâki kapısından geçerdik ancak kapıların kapalı olmasından dolayı dışardan selamladılar bize tevdih edilen selamları ilettik.

Ziyaretlerimiz kısada olsa ancak bu şekilde umrecilerimize ziyaretlerimizi yaptırabildik.

4 günümüzüde Medine'de tamamladıktan sonra 12 Mart 2020 gecesi 23:50 - 24:00 arası cengiz Topel havaalanına 135 umrecimizle indik.
Biz Firibört uçağı ile gittik yine Firibört uçağı ile döndük bize bu imkanı sağlayan Hilal Turizm sahibi Nebil Çelebi'ye teşekkür ediyorum dedi.
Uçaktan indigimiz anda bizi bekleyen doktor ve sağlık çalışanı kardeşlerimizden Allah razı olsun, Allah onları da başımızdan eksik etmesin diye dua eden Metin Şahin; "Orada bizi kontrolden geçirdiler ve yapılan kontroller sonucunda en ufak bir sıkıntı yaşamadık. Bize form doldurtturuldu, 14 gün boyunca evlerimizden çıkmamamız, misafir kabul etmememiz gerektiği, bizimde misafirliğe gitmememiz gerektiği bilgileri söylenerek biz hava alanından ayrıldık.

Bizde bu şekilde geldiğimiz günden beri bugünde dahil olmak üzere daha henüz bahçeden çıkışta biryere gitmiş değiliz.

Eşimle beraber evdeyiz. İhtiyaçlarımızı sağolsunlar çocuklarımız getirip bırakıyorlar, ihtiyaçlarımızı böyle görüyoruz. O günden beri her gün 135 umrecimizle telefonla görüşüyorum. Hepsinin sağlıkları  sıhhatleri yerinde. Bizde bu 14 gün boyunca bağlı bulunduğumuz bölgenin sağlık ocağından arandık, hal, hatır sordular onlarada buradan teşekkür ediyorum. 

Devletimizin, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş'ın talimatlarını hepimiz dinlemeler ve bu virüs belasından hepimizin kurtulması için, sağlıklı yaşamamız için, ömrümüzün güzel geçmesi için dikkatli vaziyette evde kalmamız gerekiyor. Allah ülkemize, tekrar milletimize zeval vermesin. Devlete hizmet eden başta Cumhurbaşkanımızdan en alt kademedeki görevlisine kadar Rabbim yardım etsin, Rabbim yar ve yardımcıları olsun İnşaallah. Herkes evde kalsın, sağlıklı kalsın. Biz bize Yeteriz Türkiye" mesajını verdi. Şahin, "bu vesileyle de herkesin Berat Kandilini kutluyorum" dedi.