3. Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali’nin 16-19 Eylül tarihlerinde gerçekleştirileceğini duyuran Başkan Ekrem Yüce, “Hazırlıklara başladık. Büyükşehir Belediyemizin koordinasyonu, Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği dernekleri iş birliği ile Sapanca Kırkpınar’da bu yıl 30 bini aşkın katılımcıyı şehrimizde ağırlayacağız. Ortak paydaşlarımızla birlikte Anadolu ile İstanbul’u birbirine bağlayan, lojistik olarak önemli avantajlara sahip olan şehrimizi Peyzaj ve Süs Bitkiciliği alanında daha da iyi noktalara taşıyacağız” dedi.

2019 yılında 150’ye yakın kuruluşun ve 20 bini aşkın kişinin katılımıyla Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali’ni gerçekleştirdiklerini ve 2020 yılında 30 bini aşkın katılım beklediklerini dile getiren Başkan Ekrem Yüce, Sakarya’nın Peyzaj ve Süs Bitkiciliğinde Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olacağını söyledi. Başkan Ekrem Yüce, festival alanında altyapı çalışmalarının da başlayacağını ifade ederek, Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyonu, Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği dernekleri iş birliği ile Sakarya’nın yine çok özel bir buluşmaya ev sahipliği yapacağını belirtti.

3. Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali Eylül’de

16 - 19 Eylül tarihleri arasında 3. Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali’ni gerçekleştireceklerini ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Bu yıl 3.’süne yine Sapanca Kırkpınar’da ev sahipliği yapacağımız Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali ile 30 bini aşkın misafiri şehrimizde ağırlayacağız. Bu alanda iddialıyız ve ülkemiz ekonomisi ile sektörün gelişimine katkı sunacağız. Anadolu ile İstanbul’u birbirine bağlayan, lojistik olarak önemli avantajlara sahip olan şehrimiz inşallah Peyzaj ve Süs Bitkiciliği alanında her geçen gün gelişmeye devam edecek” dedi.

Sakarya markası dünyaya açılıyor

Mümbit toprakları, elverişli iklimi Peyzaj ve Süs Bitkiciliği alanında Sakarya’yı özel bir konuma taşıdığını dile getiren Başkan Ekrem Yüce, “Mevcut avantajlarıyla bu alanda yapılan tüm çalışmalar değerli oluyor, ülkemiz ve şehrimiz ekonomisine büyük katkılar sunuyor. Ayrıca Sakarya’nın tanıtımına da büyük katkılar sağlıyor. Her geçen gün dünyada da peyzaja yönelik artan ilgi, dolayısıyla talebi de arttırıyor. Sadece şehrimiz ve ülkemiz değil, farklı ülkelere de ihracat yapmaya başladığımız sektörle Sakarya’nın markasını dünyaya taşımış olacağız. Tüm paydaşlarımıza, sektör temsilcilerimize, yetiştiricilerimize ve emekçilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.